Grozav rupe ”blestemul” numărului 10 la națională

Ultima actualizare:

    Gicu Grozav
Gicu Grozav

Mijlocașul ofensiv al ”tricolorilor” va fi decarul ”tricolorilor” și se va afla printre titulari în meciul cu Kazakhstan.

Cosmin Contra începe treaba la echipa națională a României, iar primul meci din mandatul său este cel de mâine, contra reprezentativei din Kazakhstan. Pentru partida, fără vreo importanță în vederea calificării la mondialul din 2018 – obiectiv ratat deja de ”tricolori” – ”Guriță” a ales un nou decar la echipă. Gicu Grozav, mijlocașul ofensiv al celor de la Karabuk, unul dintre preferații lui Contra, fotbalist cu care selecționerul a lucrat și la Ploiești și pe care a încercat să-l aducă și la Dinamo.


    Contra a urmărit atent dacă elevii săi au înţeles cerinţele şi le-au pus în practicăfoto: sportpictures.eu
Contra a urmărit atent dacă elevii săi au înţeles cerinţele şi le-au pus în practicăfoto: sportpictures.eu

Cosmin Contra se află în fața celui mai important meci al său la echipa națională. Cel în care este selecționer. ”Guriță” începe aventura pe banca ”tricolorilor” contra echipei din Kazahstan, la Ploiești, pe un teren care-i este familiar. Pentru duelul de mâine, antrenorul a decis cine va îmbrăca cel mai ”greu” tricou de la națională, cel cu numărul zece.

”Cred că avem doi sau chiar trei jucători care pot purta numărul 10 la naţională. Nu mai avem acel jucător de fineţe pe care îl regăseam cândva şi de aceea se tot discută despre decari. Cred că Stanciu şi Grozav sunt oameni care pot purta cu succes acest număr”, spusese Contra la prima sa intervenție din postura de selecționer.

L-a ales pe Gicu Grozav, fotbalist pe care-l știe foarte bine, cu care a lucrat la Petrolul, pe care a încercat să-l aducă la Dinamo și pe care-l va trimite din primul minut pe teren. 

” În ultimul timp, decarul a cam stat pe bancă la echipa națională. Este un număr cu greutate la natională și nu numai. Și la echipa de club am purtat în ultimul an același număr. Este o greutate în plus, însa nu ma sperie", a spus Grozav în urmă cu ceva timp.

Lucrurile acum se vor schimba radical. Asta pentru că, în meciurile din campania de calificare la mondial, decarul naționalei a fost mai mult rezervă, introdus pe parcursul jocului. De aceea, mai în glumă, mai în serios, s-a și vorbit despre un blestem al tricoului cu numărul zece.  De când au început preliminariile, Alex Maxim și-a luat inima-n dinți și a îmbrcat tricoul cu numărul zece, Gicu Grozav l-a purtat și el în două partide (cu Polonia și Chile), Rotariu a avut și el șansa o singură dată, la duelul cu Armenia, Budescu tot o singură dată, în jocul de la Cluj, contra Danemarcei, iar o singură dată s-a întâmplat ca naționala să joace fără decar. La meciul cu Rusia, amical, din noiembrie anul trecut.

Lui Stanciu nu i-a priit


    Stanciu este cel mai  scump tricolor din lotFoto: Guliver/ Gettyimage
Stanciu este cel mai scump tricolor din lotFoto: Guliver/ Gettyimage

Nicușor Stanciu, unul dintre jucători nominalizați de selecționer ca potențial purtăror al tricoului cu numărul zece, a povestit, în urmă cu ceva timp, că discuțiile pe această temă nu i-au făcut deloc bine atunci când era ”decarul” echipei naționale. ” Hagi si Mutu au fost unici în istoria naționalei. Nu am cerut eu și nici nu mi-am propus să joc cu numarul 10 la națională. Francezii îl au ca număr 10 pe Gignac și înainte l-a purtat Zidane, iar la ei nu se pune presiune sau nu se face atât tam-tam. Lumea ar trebui să înceteze să mă mai compare pe mine sau pe alt jucător care poartă 10 la naționala cu Hagi și Mutu, pentru că deocamdata e greu să ajungem la valoarea lor și să facem ce au făcut ei pentru națională”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net