Grupele sunt departe. Cu cine au picat echipele românești în Liga Campionilor și Liga Europa

Ultima actualizare:

    Nicușor Stanciu și cehii de la Slavia Praga au ieșit în calea CFR-ului
Nicușor Stanciu și cehii de la Slavia Praga au ieșit în calea CFR-ului

Echipele românești și-au aflat posibilele adversare din ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor și Ligii Europa.

România ar putea avea trei reprezentante în grupele competițiilor continentale, cum la fel de bine ar putea rămâne încă o dată în afara fazei grupelor. Tragerea la sorți a play-off-ului le-a pus pe CFR Cluj, FCSB și Craiova la o grea încercare.

Cu două zile înainte de prima bătălie cu Celtic (mâine, ora 21.00, la Cluj-Napoca), campioana CFR a aflat cu cine ar putea juca ulterior pentru un loc în grupele Ligii Campionilor. Din cele patru variante disponibile, echipa lui Dan Petrescu a tras „lozul necâștigător”, câștigătoarea duelului CFR / Celtic fiind împerecheată cu cea mai bună echipă aflată în urne, Slavia Praga. Formația la care activează și internaționalii români Nicușor Stanciu și Alex Băluță va avea și avantajul disputării returului pe teren propriu, astfel că misiunea ardelenilor de a ajunge în elita Europei se anunță extrem de complicată. Partea bună e că CFR Cluj are asigurată prezența în grupele Ligii Europa dacă trece de Celtic și e eliminată de Slavia. În schimb, un eșec cu scoțienii înseamnă direcționarea spre play-off-ul celei de-a doua competiții continentale. În acest caz, CFR se va confrunta, cel mai probabil, cu campioana Suediei, AIK Stockholm, conform unei trageri la sorți separate, efectuate tot ieri.

În preliminariile Ligii Europa, FCSB și Craiova sunt cu gândul la meciurile de joi cu Mlada Boleslav și AEK Atena, însă își pot face calcule în ceea ce privește un eventual play-off la finalul lunii august. Roș-albaștrii au scăpat de Torino și de Glasgow Rangers, dar portughezii de la Guimaraes (locul 5 în ultima ediție de campionat) nu sunt de neglijat, asta în cazul în care letonii de la Ventspils nu vor produce o surpriză uriașă. În mod identic, CSU Craiova le-a evitat pe Feyenoord și Espanyol, câștigătoarea „dublei” cu AEK Atena urmând să se dueleze cu învingătoarea dintre Sparta Praga și Trabzonspor, o confuntare echilibrată, în care orice e posibil.

Tragerea la sorți a play-off-ului

Liga Campionilor

CFR Cluj / Celtic Glasgow – Slavia Praga

Liga Europa

FCSB / Mlada Boleslav – Ventspils / Vitoria Guimaraes

CSU Craiova / AEK Atena – Sparta Praga / Trabzonspor

CFR Cluj / Celtic Glasgow (învinsa) – Șerif Tiraspol / AIK Stockholm

Patronul FCSB a mărturisit că, înaintea tragerii la sorți, a „pariat” pe Vitoria Guimaraes ca posibil adversar în play-off. „Am vorbit cu Meme și i-am spus că vom juca cu portughezii. Mi se ridică părul când mă gândesc că așa am zis și așa mi-a dat Dumnezeu. Acum, că jucăm cu Guimaraes, iau doi fundași centrali. Dacă jucam cu adversar mai greu și nu aveam șanse, nu mai făceam investiții”, a declarat Gigi Becali

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net