Guardiola, neputincios în faţa Barcelonei lui Messi

Ultima actualizare:

    MessiFoto: Guliver/ Getty Images
MessiFoto: Guliver/ Getty Images

Cel mai tare meci al serii de miercuri s-a disputat pe Camp Nou între Barcelona şi Manchester City. Deşi multă lume vedea o confruntare echilibrată între spanioli şi englezi, n-a fost cazul.

Cunoscătorii fotbalului au spus tot timpul că şi un copil de clasa a V-a poate să ia titlul cu o echipă ca Barcelona, în care strălucesc Messi, Suarez, Neymar şi Iniesta. Desigur, marii antrenori au negat şi au considerat lipsă de eleganţă afirmaţia care susţine slabul merit avut de tehnicieni pe banca spaniolilor. Ei bine, partida de aseară a dat apă la moară cârcotaşilor. Pep Guardiola, devenit unul dintre cei mai apreciaţi şi mai bine plătiţi antrenori ai lumii după cele 14 trofee cucerite pe banca echipei din Catalunia, a ajuns adversar al trupei blaugrana şi avea ocazia perfectă să arate că el a contribuit mult mai mult decât se crede la succesele Barcelonei. Avea de partea lui avantajul că-i cunoştea la perfecţie pe Messi şi Iniesta, motoarele spaniolilor, şi implicit un mod prin care să-i blocheze. A încercat o invoaţie ultra-defensivă, lăsându-şi pe bancă cel mai bun jucător, pe Sergio Aguero, dar tot nu i-a ieşit. Messi a marcat de trei ori, de două ori din pasele lui Iniesta, iar Neymar a închis tabela la un sec 4-0 pentru Barcelona, nu înainte să mai rateze un penalty.

Acum e momentul ca Luis Enrique să se umfle în pene, dar şi adevărata lui valoare se va vedea după ce va pleca la o echipă normală, unde nu-i va avea pe Messi, Suarez, Iniesta şi Neymar. Până atunci, cei enuemraţi mai sus îi fac mari pe antrenori, nu invers, iar Guardiola a părut aseară doar un "cetăţean" obişnuit, în criză de idei. Iar la final a arătat că şi antrenorii mari o mai dau în bară declarând că a controlat jocul de pe Camp Nou, iar lui City i-a lipsit doar golul.

În celelalte meciuri ale serii, Benfica a câştigat cu 2-0 la Kiev, PSG a demolat-o pe Basel pe Parc des Princes, scor 3-0, Atletico Madrid a câştigat cu 1-0 la Rostov, unde Prepeliţă a jucat ultimul sfert de oră, Bayern a învins-o pe PSV cu 4-1, iar Monchengladbach a câştigat cu Celtic, la Glasgow, scor 2-0.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net