Hagi al Turciei, „petardă” pentru Gigi Becali. Arda Turan, produs la FCSB

Ultima actualizare:

    Arda Turan, în tricoul Barcelonei
Arda Turan, în tricoul Barcelonei

Patronului de la FCSB i-a fost propus un fost mare fotbalist, Arda Turan, aflat însă în pragul finalului de carieră.

Aflat în proprietatea Barcelonei, mijlocaşul de 33 de ani Arda Turan a ajuns prin diverse surse pe agenda lui Gigi Becali la FCSB. După cât şi cum a evoluat în ultimii ani, turcul supranumit pe vremuri „Hagi al Turciei” nu poate fi decât o mare păcăleală.

Gică Hagi a fost cel care l-a scos în lume pe fotbalistul Arda Turan, promovându-l în prima echipă a lui Galatasaray în urmă cu 15 ani. Turcii vorbeau la acea vreme de „noul Hagi”, un jucător cu o tehnică incredibilă, asemănătoare cu cea a românului. Ca urmare, n-a fost de mirare că „Hagi al Turciei” a prins apoi transferuri de răsunet, mai întâi la Atletico Madrid şi apoi la FC Barcelona, lângă Leo Messi. Ei bine, ieri a şocat vestea că un asemenea fotbalist, în continuare în proprietetea catalanilor, ar putea ateriza în Liga I, la clubul patronat de Gigi Becali. Ar fi o adevărată „bombă” de imagine pentru campionatul nostru, dar mai mult ca sigur o „petardă” aruncată în curtea FCSB-ului.

„Nu comentez, nici nu ştiu cât are salariu ca să vină aici. Să vorbim despre lucruri serioase”, a fost răspunsul antrenorului Bogdan Vintilă, în timp ce managerul Mihai Stoica a amintit despre o „bazaconie”. Chiar şi Becali a avut o primă reacţie în care a spus că nu ştie nimic despre acest subiect, astfel că şansele transferului sunt destul de mici. Totuşi, cum nu iese fum fără foc, se pare că turcul a fost recomandat în România prin diverşi impresari, beneficiind şi de relaţia de amiciţie cu Gică Hagi. Aproape terminat ca fotbalist profesionist, Arda Turan a fost împrumutat de Barcelona în ultimii doi ani la gruparea Istanbul Basakşehir, unde a ajuns rapid  o rezervă de lux. Fără meciuri în picioare, Arda nu s-a mai bucurat de un gol marcat din aprilie 2018, detaliu care spune totul despre forma sa actuală. De altfel, chiar şi cota sa de piaţă a luat-o la vale, el valorând acum 800.000 de euro (de la 35 de milioane în 2015).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net