Hagi a construit Viitorul de bronz

Ultima actualizare:

    Craioveanul Mihăilă a marcat autogolul care a insemnat renașterea ViitoruluiFOTO: Sportpictures.eu
Craioveanul Mihăilă a marcat autogolul care a insemnat renașterea ViitoruluiFOTO: Sportpictures.eu

Jocul rezultatelor a făcut ca ultima etapă a play-off-ului să programeze ”finala mică” a Ligii 1. A câștigat-o Viitorul Constanța, care a terminat pe locul 3 în ierarhia de final. Totuși, nu s-a declanșat petrecerea, pentru că săptămâna viitoare mai au un hop: finala Cupei României.

Viitorul pornea cu șansa a doua pe stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova, chiar dacă avea două șanse din trei pentru a pune mâna pe medaliile de bronz. Iar la cum începuse meciul (gol Martic, în minutul 16) și la cum au decurs lucrurile în primele 60 de minute ale întâlnirii, nimeni nu ar fi putut paria vreun leu pe un succes al oaspeților. Acesta a venit, însă, după ce Mihăilă și-a marcat un autogol de toată frumusețea în minutul 70, pentru ca în minutul 90+3, Drăguş să aștearnă liniștea peste olteni. Chiar dacă fericit pentru succesul care îi asigură participarea în Liga Europa, antrenorul Viitorului, Gheorge Hagi, spune că va fi și mai mulțumit dacă va cuceri singurul trofeu pe care nu l-a obținut încă din postura de antrenor: Cupa României. ”În prima repriză, Craiova a fost mult mai bună decât noi. Nu am avut de la început o atitudine bună. Le-am zis la pauză că e de datoria lor să-şi revină, pentru că au fost de nerecunoscut. Apoi în repriza a doua lucrurile au mers mai bine. A obosit şi Craiova, au lăsat mai multe spaţii, noi am reuşit să ne facem jocul. Şansa a fost de partea noastră, dar cred că şi noi avem merite importante dacă o învingem pe Craiova în ultima perioadă şi terminăm pe podium. În acest playoff am tot întors rezultate, asta arată că jucătorii sunt proaspeţi. Le-am zis că noi putem să câştigăm aici dacă suntem inteligenţi. A fost un meci pe contre, dar am ştiut să profităm de unele situaţii şi ne-am impus. Ne dorim Cupa României. E un trofeu important. Eu cred şi sper că vom face un meci mare şi vom câştiga. E un trofeu pe masă şi vrem să-l aducem la noi în vitrină. Împlinim 10 ani, vrem să ne facem un cadou frumos”, a declarat Hagi, la Telekom Sport.

Eșecul suferit în fața Viitorului i-a transformat pe olteni în cei mai aprigi susținători ai constănțenilor în finala Cupei. Aceasta deoarece victoria jucătorilor de la malul mării în meciul programat sâmbătă, la Ploiști, contra Astrei, e singura posibilitatea ca Universitatea să joace în sezonul viitor în cupele europene. Dacă antrenorul Științei, Corneliu Papură, a declarat doar că ”sper să câştige Viitorul, este o echipă bună şi impune un ritm bun de joc", Alexandru Mateiu s-a declarat susținptor pe față al constănțenilor: ”Îi felicit şi le urez multă baftă. Au fost mai buni ca noi anul acesta. Vom ţine cu Viitorul, cred că voi avea şi emoţii la finală”, a declarat Mateiu la interviurile de după meci.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net