Hagi: "Lăsam Viitorul doar pentru naţională"

Ultima actualizare:

    Gică Hagi
Gică Hagi

Gică Hagi a pregătit naţionala în 2001, dar a ratat calificarea la CM 2002, după un baraj cu Slovenia, 1-2 şi 1-1. El spune că acum i-ar prelua pe "tricolori" pentru ca România să revină în turneele finale, şansele de claificare la Mondialul din 2018 fiind aproape nule.

"Lăsam Viitorul doar pentru naţională. Mă doare sufletul când văd ce se întâmplă acolo, de vină nu sunt jucătorii, altcineva e de vină acolo", a declarat Hagi.

Apoi, a continuat: "Din păcate Polonia a fost mult mai puternică decât noi, ne-a atacat, noi a trebuit să ne apărăm şi a venit acel rezultat care nu e pozitiv şi şansele echipei naţionale s-au micşorat sau nu mai există. Ne pare rău, cred că România poate mai mult, dar nu vreau eu să comentez, să evaluez fotbalul românesc sau momentul care este, dar din păcate nu e un moment bun. Trebuie să recunoaştem. Nu e un moment bun în care trăim, dar vom vedea. În momentul de faţă suntem într-o situaţie care nu ne face plăcere şi trebuie să reflectăm foarte tare. Trebuie să reflectezi foarte mult în astfel de momente şi să găseşti strada corectă, justă pentru a crea un proiect de succes, de performanţă, la toate nivelele, nu e doar echipa mare, sunt toate loturile naţionale care nu au rezultate bune. De aici trebuie să încercăm să reflectăm cât mai profund pentru a găsi soluţii pentru viitorul fotbalului românesc".

Hagi a precizat că România are un potenţial enorm: "Nu vreau să vin să acuz, e un moment delicat, greu şi sperăm că cineva să ne lumineze aşa cum trebuie pentru că dacă nu ne vom îndepărta foarte tare de scena frumoasă, de nivelul de performanţă şi ar fi păcat pentru că fotbalul românesc suntem competitivi, suntem buni, putem face performanţă la nivel foarte mare, dar ne trebuie ceva să creeze acel spirit de învingători. Eu personal muncesc, mă scol, mă culc, mă gândesc în fiecare zi să trăiesc acel moment în care să văd o echipă naţională sau echipe de juniori care să creeze rez mai bune decât tot ce s-a întâmplat în fotbalul românesc până acum. E singurul proiect pentru care m-aş fi înhămat vreodată să încep să muncesc. Acestea sunt idealurile mele, gândurile mele. Să vină o generaţie de tineri frumoşi care să joace mai bine decât noi, iar noi în tribune sau unde om fi să ne mândrim de ei. Eu cred că se poate, există un potenţial enorm. Suntem creativi, suntem buni, talentaţi, dar ne trebuie organizare foarte bună şi un proiect îndrăzneţ, cu personalitate".

"Aş vrea ca acel moment zero să se axeze pe acest lucru, să nu ne mai certăm între noi, să găsim soluţia ideală care să ne ducă iar spre fericire. Va fi o muncă titanică, va fi foarte greu. Să sperăm că cât mai repede se vor găsi soluţii pentru fotbalul românesc pentru a ajunge iar în elită", a încheiat el.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net