Haos la derby-ul Greciei Panathinaikos – Olympiakos

Ultima actualizare:

    Meciul dintre Panathinaikos  și Olympiakos a fost anulat  din cauza incidentelor  provocate de suporteri
Meciul dintre Panathinaikos și Olympiakos a fost anulat din cauza incidentelor provocate de suporteri

Fotbalul a fost asaltat în ultima perioadă de un val de violenţe teroriste de origine musulmană, dar sâmbătă (21 noiembrie) a primit o lovitură din interior. De vină sunt grecii, care au stricat unul dintre cele mai tari derby-uri din lume.

Panathinaikos – Olympiakos a stârnit tot timpul orgolii imense la Atena, de cele mai multe ori acestea au fost exprimate prin coregrafii geniale şi momente incendiare. Sâmbătă seara (21 noiembrie), extremismul şi-a făcut însă loc pe stadionul Leoforos şi s-a ales praful. Cu aproximativ două ore înainte de startul partidei, jucătorii lui Olympiakos au ajuns la arenă şi au ieşit imediat la obişnuita plimbare pe gazon.

Fanii vinovați au fost  reținuți de poliția elenă
Fanii vinovați au fost reținuți de poliția elenă

Relaxaţi, băieţii lui Marco Silva habar n-aveau ce urma să se întâmple. Galeria lui Panathinaikos, venită destul de devreme la stadion, a dezlănţuit asupra lor un atac cu torţe şi fumigene, lansate ca la război. Unul dintre obiectele în flăcări l-a lovit pe atacantul islandez, Finnbogason, iar atunci toată lumea şi-a dat seama că nu e de glumă.

simeon stalpnicul png

Jucătorii lui Olympiakos s-au refugiat la vestiare, iar forţele de ordine i-au izolat imediat pe fanii agresivi. Apoi, s-a făcut o şedinţă rapidă cu observatorul meciului şi s-a decis anularea lui. Incidentele nu s-au oprit însă aici, fanii gazdelor demarând pe străzi un război de gherilă cu forţele de ordine. N-a murit nimeni, dar gazdele vor pierde probabil cu 3-0 la masa verde, deşi Panathinaikos speră ca partida să nu fie anulată definitiv.


    Fanii vinovați au fost  reținuți de poliția elenă
Fanii vinovați au fost reținuți de poliția elenă
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net