HAOS la naționala Italiei după ratarea calificării la Cupa Mondială. 3 foști campioni ai lumii se retrag!

Ultima actualizare:

    Gigi Buffon, în lacrimi după ultimul meci la naționala Italiei
Gigi Buffon, în lacrimi după ultimul meci la naționala Italiei

Reprezentativa Suediei s-a calificat la Cupa Mondială din 2018, după ce a remizat 0-0, cu naţionala Italiei, în manşa secundă a barajului pentru competiţia din Rusia. În tur, scorul a fost 1-0 pentru suedezi.

Italia ratează participarea la un turneu final al Cupei Mondiale pentru prima dată după mai mult de jumătate de secol. Italienii au mai ratat calificarea la CM o singură dată, în 1958.

Portarul Gianluigi Buffon se retrage din echipa naţională a Italiei după ratarea calificării la Cupa Mondială.

"Este trist să închei aşa", a declarat jucătorul de 39 de ani, care ar fi dorit să renunțe abia după turneul final din Rusia.

"Am eşuat în a face ceva care chiar şi la nivel social ar fi fost foarte important. Păcat, este trist să închei aşa. Este dificil să termin aşa, dar timpul trece pentru toată lumea. Este ultimul meu meci oficial cu echipa naţională şi este unul în urma căruia am ratat calificarea la Cupa Mondială. Nu am subestimat Suedia", a declarat Buffon.

Portarul nu este singurul fotbalist din prima reprezentativă a Italiei care a anunțat că nu va mai juca pentru ”Squadra azzurra”.

Mijlocaşul Daniele de Rossi şi fundaşul Andrea Barzagli se retrag și ei, după ratarea califcării la Cupa Mondială, prima în ultimii 60 de ani.

"Se fac 16 sau 17 ani de când sunt la Coverciano (n.r. - cantonamentul naţionalei). Gândindu-mă că mi-am scos acest tricou pentru ultima oară, e dureros. După meci, a fost o atmosferă funebră", a declarat Rossi, 34 de ani şi 117 selecţii în "squadra azzurra".


    De Rossi
De Rossi

"Este cea mai mare decepţie din viaţa mea din punct de vedere sportiv. Este o deziluzie unică. Renunţarea la acest grup este ceva foarte dificil, nu îmi găsesc cuvinetele. Un ciclu se termină, un altul se deschide cu tineri care au destulă dorinţă", a afirmat la rândul său Barzagli, 36 de ani şi 73 de selecţii.


    Andrea Barzagli
Andrea Barzagli

Buffon, De Rossi şi Barzagli au făcut parte din lotul Italiei campioană mondială în 2006. Acesta a fost ultimul titlu mondial din cele patru din palamersul Italiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net