Socotit ”Eroul de la Sevilla”, Helmut Duckadam (61 de ani) a anunțat că renunță la funcţia de preşedinte de imagine al FCSB. Fostul portar a declarat în studioul Digi Sport că ”a simțit că nu mai este dorit”.


Pe pagina sa de Facebook, Duckadam a postat următorul mesaj: „A fost frumos!  După multe ezitări, am hotărât azi, 14 iunie, că este momentul să-mi înaintez demisia din cadrul SC Fotbal Club FCSB. Consider că este mai onorabil să-ţi înaintezi demisia, când simţi că nu mai eşti dorit, decât să aştepţi momentul când vei fi dat afară. Au fost momente dificile, dar şi foarte multe momente frumoase! A fost una dintre cele mai frumoase perioade din viaţă mea! Îi mulţumesc domnului Becali, în numele familiei mele, pentru tot ce a făcut pentru noi şi îl asigur că voi rămâne acelaşi om serios şi loial. Doresc mult succes echipei, şi-mi doresc, că în acest an să câştige un trofeu!".
La aflarea acestei vești, Gabi Balint i-a trimis următorul mesaj lui Duckadam: „Mă bucur că ai revenit cu picioarele pe pământ. Hai Steaua!”. 
Născut în 1 aprilie 1959, la Semlac, în județul Timiș, Duckadam era singurul component al echipei de fotbal Steaua câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, în 1986, care rămăsese în cadrul clubului patronat de Gigi Becali. Acesta era director de imagine din 11 august 2010. 
Duckadam s-a format ca fotbalist la clubul local Semlecana, trecând apoi pe la CSȘ Gloria Arad și UTA. Ca senior, a apărat poarta lui Constructorul Arad (1977/1978), UTA (1978-1982) și Steaua (1982-1986). Internațional U21 și de seniori, a câștigat titlul continental în 1986 după ce a apărat patru lovituri de departajare. Ceea ce reprezintă o performanță unică la acest nivel, fiind inclusă de altfel în ”Cartea Recordurilor”. Cu Steaua a mai câștigat două titluri de campion (1985, 1986) și Cupa României (1985). La puțin timp după reușita de la Sevilla, a suferit o intervenție chirurgicală la brațul drept, din cauza unui anevrism, care l-a obligat să se retragă din fotbal la 27 de ani. 

Loading...