Ianis, du-ne din nou la Europene! Naționala de tineret joacă marți cu Danemarca

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi a mai jucat și la Europenele U21 din 2019FOTO: Sportpictures.eu
Ianis Hagi a mai jucat și la Europenele U21 din 2019FOTO: Sportpictures.eu

Pentru naționala de tineret a României a venit momentul crucial. Momentul lui ”a fi sau a nu fi” la turneul final al Campionatului European. Adversară în meciul de la Ploiești îi va fi selecționata Danemarcei, pe care ”tricolorii” sunt obligați să o învingă dacă vor să ajungă pentru al doilea an consecutiv la competiția continentală rezervată jucătorilor sub 21 de ani.

După eșecul surprinzător suferit în Ucraina, scor 0-1, naționala României depinde exclusiv de ultimul meci din grupă, cel cu Danemarca, pentru a se califica la turneul final. Practic, singurul scenariu în care ”tricolorii” vor ajunge să joace din nou alături de cele mai bune echipe din Europa este cel al victoriei cu Danemarca, echipă deja calificată la competiție, de pe primul loc. Pentru aceasta, diseară, de la ora 20.30 (în direct la PRO TV), din primul ”11” al lui Adrian Mutu va face parte și Ianis Hagi. Legitimat la Glasgow Rangers, acesta este cotat la 4,5 milioane de euro, fiind liderul echipei din acest punct de vedere. Chiar dacă pare o sumă mare, el nu va fi cel mai valoros jucător de pe teren, conform estimărilor site-ului transfermarkt.com. Danezii îl au în lot pe Daramy, de la FC Copenhaga, care deși este mezinul lotului, având 18 ani și 10 luni, are o cotă de 6 milioane de euro! De asemenea, celălalt atacant convocat de la echipa din capitala Danemarcei, Nelsson, are o cotă de 4,5 milioane de euro. Per total, danezii sunt mai bine cotați decât echipa noastră. Ei valorează 24,3 milioane de euro, în timp ce românii sunt estimați la 18,48 milioane de euro.

”Fiind un meci de calificare, l-aş compara tot cu un Danemarca-România de acum, cred, 17 ani, pe care l-am jucat la Copenhaga. Din păcate pentru noi, acel meci s-a terminat 2-2, am primit ultimul gol în ultimele secunde ale meciului, pierzând în acelaşi timp şi calificarea. Sper ca mâine să obţinem calificarea şi să mergem la Campionatul European. În aceste zile m-am concentrat foarte mult pe jocul echipei noastre. Ştim adversarii, ştim cât sunt de puternici, ştim că sunt o echipă bună, de aceea ne-am concentrat foarte mult pe jocul nostru, să fie cât mai bun, pentru că avem nevoie de victorie şi trebuie să fim aproape perfecţi”, a declarat selecționerul Adrian Mutu în conferința de presă de dinaintea partidei.

”Briliantul” spune că are mare încredere în Ianis Hagi în acest meci decisiv: ”Ianis Hagi este un jucător superprofesionist, nu am nimic ce să-i reproşez băiatului din punctul acesta de vedere, a venit cu atitudinea corectă, s-a antrenat foarte bine, cred că presiunea pe care o are el în general asupra lui nu ar trebuie să o simtă sau să-i dea o mare importanţă, pentru că nu joacă doar el. Ianis Hagi face parte dintr-o echipă, important pentru el este să se bucure de fotbal, să stea calm, să aibă linişte, pentru că momentul când trebuie să facă diferenţa va veni”, a declarat el.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net