Ianis Hagi s-a calificat cu Rangers în optimile de finală ale Ligii Europa

Ultima actualizare:

    Pe lângă faptul că a iuțit jocul lui Rangers în atac, Ianis Hagi a făcut și presingFoto: EPA-EFE
Pe lângă faptul că a iuțit jocul lui Rangers în atac, Ianis Hagi a făcut și presingFoto: EPA-EFE

Lider autoritar în Scoția, Glasgow Rangers s-a calificat în optimile de finală ale ediției 2020/2021 a UEFA Europa League. Formația la care joacă Ianis Hagi a câștigat cu 5-2 și returul cu Antwerp după ce se impusese în tur cu 4-3. În aceeași fază a competiției au acces și alte formații la care activează români: Dinamo Kiev (antrenor Mircea Lucescu), Slavia Praga (Nicolae Stanciu a fost titular), Villarreal (Andrei Rațiu a fost rezervă) și AC Milan (Tătărușanu a fost rezervă).

Titular, Ianis Hagi a avut o evoluție bună, contribuind direct la două dintre golurile formației sale. Au marcat: Morelos (min. 9), Patterson (min. 46), Kent (min. 55), Barisic (min. 79 - penalty) și Itten (min. 90+2 - penalty), respectiv Refaelov (min. 32) și Ze (min. 57). Ianis Hagi a fost schimbat în minutul 71.În optimile de finală s-a calificat și Andrei Rațiu, care a fost rezervă la Villarreal în meciul câștigat (2-1) cu Salzburg. 

După ce a terminat la egalitate (1-1) în Ucraina, Dinamo Kiev a câștigat cu 1-0 în Belgia, cu Club Bruges. Unicul gol al formației antrenată de Mircea Lucescu a fost înscris de Buialski, în minutul 83, care a fost bine servit de Țigankov. O surpriză a furnizat Slavia Praga, care s-a impus pe terenul lui Leicester City  (2-0), calificându-se după 0-0 în tur. Golurile au fost reușite de Provod (min. 49), la centrarea lui Stanciu, și Sima (min. 79). O calificare muncită a obținut și AC Milan, la care Ciprian Tătărușanu a fost rezervă.  „Diavolul” n-a izbutit nici acum să o învingă pe Steaua Roșie Belgrad, mergând mai departe datorită golurilor înscrise în deplasare (2-2). Golurile confruntării de la Milano au fost înscrise de Kessie (min. 9), respectiv de Ben Nabouhane (min. 24).

Liga Europa - optimi de finală Rezultate tehnice  Tottenham Hotspur - Wolfsberger 4-0 (4-1 în tur)Glasgow Rangers – Antwerp 5-2 (4-3 în tur)Ajax Amsterdam – OSC Lille 2-1 (2-1 în tur)Arsenal Londra – Benfica Lisabona 3-2 (1-1 în tur)Hoffenheim – Molde 0-2 (3-3 în tur)Napoli – Granada 2-1 (0-2 în tur)Şahtior Doneţk – Maccabi Tel Aviv 1-0  (2-0 în tur)Villarreal – Salzburg 2-1  (2-0 în tur)

Club Bruges - Dinamo Kiev 0-1 (1-1 în tur)Bayer Leverkusen - Young Boys Berna 0-2 (3-4 în tur)Leicester City - Slavia Praga 0-2 (0-0 în tur)Manchester United - Real Sociedad 0-0 (4-0 în tur)AS Roma - Braga 3-1 (2-0 în tur)AC Milan - Steaua Roșie Belgrad 1-1 (2-2 în tur)Dinamo Zagreb - FC Krasnodar 1-0 (3-2 în tur)PSV Eindhoven - Olympiakos Pireu 2-1 (2-4 în tur)

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net