Ianis a suflat în tortul lui Gică! Seară specială în familia Hagi

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi
Ianis Hagi

Hagi junior a dat primul său gol la Glasgow Rangers chiar în seara în care tatăl său împlinea 55 de ani.

La primul meci ca titular în Scoția, Ianis Hagi i-a adus victoria lui Rangers, marcând golul de 2-1 în meciul cu Hibernian. A fost cadoul perfect pe care îl aștepta acasă, la Constanța, fostul mare internațional român Gică Hagi.

Cu un șut imparabil dintr-un unghi destul de complicat, Ianis și-a pus întreaga Scoție la picioare. Presa de la Glasgow i-a rezervat spații largi eroului lui Rangers, golul românului menținând gruparea de pe „Ibrox Park” în cursa pentru titlu cu marea rivală Celtic. Contra unei formații de mijlocul clasamentului, Hibernian, „albaștrii” au avut viață grea, desprinderea venind abia în minutul 84, datorită inspirației lui Ianis Hagi. Rămas singur cu portarul într-o poziție lateral dreapta, mijlocașul de 21 de ani și-a păstrat sângele rece, învingându-l pe portarul advers la colțul lung. „Strălucitor”, „magic”, „necruțător” au fost câteva dintre epitetele cu care a fost caracterizat Hagi junior de jurnaliștii scoțieni. Aceștia au remarcat și faptul că seara de grație a lui Ianis s-a suprapus peste ziua de naștere a tatălui său, fostul mare internațional care a împlinit miercuri 55 de ani. „Hagi a suflat pentru 55” au titrat cei de la Daily Record. De altfel, imediat după ce a înscris, Ianis s-a îndreptat spre camerele de filmat pentru a transmite pe calea undelor un „La mulți ani, tată!”. Ulterior, pe contul de Facebook, fiul lui Gică Hagi și-a detaliat sentimentele. „Ce seară! O zi foarte specială pentru mine. La mulți ani, tată! Am făcut un efort mare astăzi și am arătat spirit de echipă. Sunt foarte fericit pentru primul meu gol, dar cel mai important este că am obținut cele trei puncte. Vă mulțumesc pentru sprijin, să continuăm tot așa”, a menționat Ianis.

La câteva minute după ce a marcat, antrenorul Steven Gerrard l-a înlocuit pe Ianis Hagi pentru ca românul să poată primi felicitările unui întreg stadion. Astfel, 50.000 de fani s-au ridicat în picioare și l-au aplaudat îndelung pe Ianis. „Hagi merită toate laudele după acest gol al victoriei, dar cred că prestația sa generală în repriza a doua a fost remarcabilă. El a fost scânteia de care aveam nevoie. E un jucător inteligent și a avut o execuție rafinată”, a declarat la final antrenorul lui Rangers.

Cu reușita de miercuri seară, Ianis Hagi a pus capăt unei perioade cenușii din scurta sa carieră. Ultima dată când fotbalistul de 21 de ani reușea să-și treacă numele pe lista marcatorilor a fost la finalul lunii septembrie, atunci când a izbutit o „dublă” pentru Genk în partida cu St. Truiden, ambele goluri din penalty. Pentru a găsi precedentul gol din acțiune a lui Ianis Hagi trebuie să mergem însă până în luna iulie, adică acum jumătate de an, când înscria chiar la meciul de debut în campionatul Belgiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net