Din luxoasa vilă din Pipera, unde se odihnea într-un pat imens, Gigi Becali a ajuns să doarmă într-o celulă, alături de alţi doi condamnaţi. Click! îţi arată de ce au ajuns după gratii un parlamentar, un fost ministru al apărării şi un fost şef de Stat Major.


Nimic nu va mai fi ca înainte. Nici măcar meniul. Gigi Becali a declarat de nenumărate ori că niciodată nu-i lipseşte de pe masă brânza. Din păcate, în meniul de ieri, de la Penitenciarul Rahova, nu apare şi alimentul lui preferat.

8,80 ha: Pe suprafaţa fostei Ferme Roşia s-au construit mai multe sedii de firmă

CLIIMA20130521_0174_1.jpg

Gigi Becali a fost condamnat, luni, la 3 ani de închisoare şi deocamdată va sta 21 de zile în carantină la Penitenciarul Rahova

Parlamentarul a mâncat cot la cot cu colegii de suferinţă marmeladă, margarină şi ceai la micul dejun, supă cu găluşti şi fasole cu cârnaţi la prânz, iar cina din prima zi petrecută după gratii a constat în tocăniţă de legume.

21,58 ha: Unitatea MApN se află pe Centura Capitalei, lângă complexul rezidenţial Cosmopolis

CLIIMA20130521_0173_1.jpg

Gigi Becali a fost condamnat, luni, la 3 ani de închisoare şi deocamdată va sta 21 de zile în carantină la Penitenciarul Rahova

Gigi Becali a fost încarcerat luni noapte, în jurul orei 23.45, în secţia de carantină a Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile împreună cu Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină, ceilalţi doi condamnaţi în „Dosarul terenurilor".

9,36 ha: Punctul de comandă al Armatei dispune şi de o livadă întinsă

CLIIMA20130521_0172_1.jpg

Gigi Becali a fost condamnat, luni, la 3 ani de închisoare şi deocamdată va sta 21 de zile în carantină la Penitenciarul Rahova

Cum au ajuns cei trei să împartă aceeaşi celulă şi acelaşi meniu la cantină? Click! a găsit terenurile care i-au înfundat pe demnitari şi pentru care statul a fost prejudiciat cu aproape 1 milion de dolari.

20,9 ha: Terenul din Voluntari se învecinează cu Pădurea Andronache şi complexul rezidenţial CityLight

CLIIMA20130521_0171_1.jpg

Gigi Becali a fost condamnat, luni, la 3 ani de închisoare şi deocamdată va sta 21 de zile în carantină la Penitenciarul Rahova

Patronul echipei de fotbal Steaua a ajuns în închisoare în urma a două  schimburi de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, petrecute în anii 1998 şi 1999: Gigi Becali a dat aproximativ 30 de hectare extravilan din comuna Ştefăneştii de Jos contra a 30 de hectare intravilan în comuna Voluntari, ambele din judeţul Ilfov.

Afacerea s-a dovedit a fi una deosebit de profitabilă pentru Becali, întrucât schimburile imobiliare au adus un prejudiciu statului român de 892.758 de dolari. Potrivit unei grile cu preţurile minime pe zonă în perioada anilor 2000, un metru pătrat de teren în zona Ştefăneşti era de 950 de lei, iar în zona Voluntari era de 53.259 de lei.

Vizibil, valoarea terenurilor preluate de Becali era de 50 de ori mai mare decât a celor date. Acum, pe terenurile MApN (21,58 ha şi 9,36 ha), situate pe şoseaua de Centură a Bucureştiului, în zona Ştefăneşti, se află două unităţi militare. Pe terenul de 20,9 ha din Voluntari, care aparţine lui Becali, încă nu s-a construit nimic, însă va fi traversat de autostrada A3. Pe cealaltă suprafaţă din Voluntari, pe atunci se afla fosta Fermă Roşia (8,80 ha), iar în prezent sunt construite diverse sedii de firmă.

Citeşte în paginile 16-17 cine va conduce Steaua în lipsa lui Becali

Becali va putea munci în afara închisorii

Cristi Borcea şi Meme Stoica l-au vizitat pe parlamentar luni noaptea, la Rahova

CLIIMA20130521_0175_1.jpg

Becali va putea munci în afara închisorii

După ce va ieşi din carantină, Gigi Becali va împărţi o celulă împreună cu alţi cinci deţinuţi, într-o cameră cu şase paturi supraetajate. În prima zi de închisoare, latifundiarul din Pipera şi-a primit în vizită doar avocatul şi le-a transmis soţiei şi fetelor să nu vină să-l vadă în penitenciar.

Omul de încredere i-a adus mâncare, apă şi haine

CLIIMA20130521_0176_1.jpg

Becali va putea munci în afara închisorii

A discutat cu apărătorul despre cererea de graţiere pe care o va înainta preşedintelui Traian Băsescu, cel târziu la începutul săptămânii viitoare. Între timp, patronului Stelei i se va stabili şi regimul de detenţie, cel mai probabil semideschis, întrucât are o pedeapsă mai mică de cinci ani de închisoare.

El se va putea plimba neînsoţit în spaţiile deschise din penitenciar, în timpul zilei celula rămâne deschisă şi îşi poate organiza timpul mai liber decât alţi deţinuţi. Poate munci în afara penitenciarului, dacă îşi va găsi un loc de muncă, supravegheat de agenţi neînarmaţi. Patronul Stelei va putea fi eliberat condiţionat după ce execută cel puţin două treimi din pedeapsa de trei ani de închisoare, adică doi ani. Şi dacă va munci sau va scrie cărţi, pedeapsa i se va mai reduce până la câteva săptămâni.

 
 
Loading...