Alte articole

După 12 ani petrecuți la Șahtor Donețk, Mircea Lucescu este gata de o nouă provocare. Ajuns la 71 de ani, antreorul român a semnat pe două sezoane cu Zenit Saint-Petersburg.


Mircea Lucescu a câștigat 22 de trofee cu Șahtior Donețk în cei 12 ani petrecuți în Ucraina. În urmă cu două zile s-a despărțit de ”minerii” lui Rinat Ahmetov, iar aseară a bătut palma cu noul său club.

Antrenorul român s-a înțeles cu rușii de la Zenit Saint-Peterburg, echipă care a ratat în acest sezon clasarea pe un loc de Liga Campionilor. Șefii clubului ex-sovietiv i-au oferit un contract pe două sezoane și un salariu pe măsură: 4 milioane de euro anual.

Lucescu a fost tratat în Rusia mai ceva ce un șef de stat. A fost dus de cel mai important om de la Zenit, Aleksey Miller, într-un tur al orașului, cu un yacht de lux, au luat cina alături de soții și au povestit ore întregi despre istoria orașului, despre artă și cultură.

CLIIMA20130510_0077_1.jpg

Neli Lucescu, alături de peretele de granit pe care sunt prezentate performanţele lui Mircea Lucescu (Fotografii: Alexandra Dragu)

”S-a vorbit despre orice, fotbalul a picat în planul doi. Au fost câteva ore extrem de plăcute, destinse, relaxate. Mircea și soția lui, Neli, vorbesc foarte bine limba rusă, astfel că discuțiile au alunecat ușor. Cei doi i-au impresionat pe ruși”, ne-a povestit un apropiat.

Negocierile despre preluarea echipei s-au terminat în 20 de minute. Nu au existat tratative din perspectiva salariului lui Lucescu și nici a perioadei contractuale.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: