Condusă cu 2-0, Turcia lui Mircea Lucescu a câştigat cu 3-2 în Suedia, iar antrenorul român şi-a salvat postul.


La un pas să fie dat afară de la cârma naţionalei Turciei, Mircea Lucescu a trecut rapid de la agonie la extaz. Bătut acasă de Rusia (1-2) în primul meci din Liga Naţiunilor B, „Il Luce” a băgat capul în pământ şi a rezistat criticilor, sperând la un rezultat pozitiv luni seară, în Suedia.

Doar că partida de la Stockholm a început cum nu se poate mai prost pentru „otomanii” lui Lucescu, nordicii marcând de două ori în primele 50 de minute. La 0-2, Mircea Lucescu avea bagajele la uşă, în condiţiile în care o nouă înfrângere ar fi pus gaz pe foc în relaţia cu presa de pe Bosfor şi cu suporterii „otomanilor”.

Degringolada antrenorului de 73 de ani a durat însă numai două minute, turcul Calhanoglu înscriind un gol care a readus speranţele în tabăra turcilor. Adevărata minune s-a produs însă în minutele de final, când rezerva Emre Akbaba a dat lovitura cu două reuşite, ultima în minutul 90+2.

Supravieţuind incredibil în grupa din Liga Naţiunilor, Mircea Lucescu a ţinut să-i asigure pe turci de viitorul naţionalei. „Am căpătat în sfârşit încrederea de care aveam nevoie. Dacă adunăm vârsta echipelor de start, suntem cu 40 de ani mai tineri decât suedezii. Asta arată că echipa naţională a Turciei are un viitor strălucit”, a declarat Lucescu.

Loading...