Îl vrei pe Messi? Te costă 700 de milioane de euro!

Ultima actualizare:

    Leo Messi
Leo Messi

Fanii Barcelonei pot sta liniştiţi pentru că Messi a semnat o nouă înţelegere cu catalanii, valabilă până în 2021. Mai mult, eventualii cumpărători au fost anunţaţi că ar trebui să pună deoparte 700 de milioane de euro.

Lionel Messi va continua în tricoul Barcelonei cel puţin încă patru sezoane. În vârstă de 30 de ani, sud-americanul a pus capăt astfel oricărei speculaţii privind faptul că îşi va încheia cariera la o altă echipă. “Sunt foarte fericit, FC Barcelona e casa mea”, a spus Messi după ce şi-a pus semnătura pe un nou contract.

Practic, din 2004, de când şi-a început cariera, este pentru a opta oară când marea vedetă a Barcei îşi prelungeşte înţelegerea cu formaţia blaugrana. Ca de obicei în asemenea situaţii, clauzele financiare au fost modificate, salariul anual al lui Messi cifrându-se în jurul sumei de 40 de milioane de euro.

Mai mult, oficialii catalani au vrut neapărat să-i descurajeze pe cei care visau că-l pot cumpăra pe Messi după reţeta Neymar, în cazul căruia PSG a plătit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro. Messi avea şi el o asemenea clauză, de aproximativ 250 de milioane de euro, dar aceasta a fost triplată. De azi înainte, cine îl vrea pe Messi trebuie să pună pe masa Barcelonei nu mai puţin de 700 de milioane de euro.

Nu este însă o sumă record în fotbalul internaţional, Cristiano Ronaldo şi Benzema având la Real Madrid clauze de un miliard de euro. De altfel, “galacticii” de la Real sunt campioni la acest capitol, cu patru fotbalişti în primii cinci din lume.

Top 5 clauze de reziliere

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)  1.000.000.000

    Karim Benzema (Real Madrid)     1.000.000.000

3. Lionel Messi (FC Barcelona)         700.000

    Isco (Real Madrid)     700.000

    Marco Asensio (Real Madrid)       700.000

*sume exprimate în euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net