Încap două ,,săbii” în aceeaşi teacă? Ianis Hagi şi Nicuşor Stanciu, concurenţi pe post

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi şi Nicuşor Stanciu ar putea fi titulari în meciul cu Feroe
Ianis Hagi şi Nicuşor Stanciu ar putea fi titulari în meciul cu Feroe

Cosmin Contra încearcă să-i titularizeze în premieră, în acelaşi timp, pe Ianis Hagi şi Nicuşor Stanciu, cei mai creativi fotbalişti ai naţionalei.

Hagi şi Stanciu nu s-au aflat niciodată până acum împreună în primul 11 al tricolorilor. E cea mai mare provocare tactică ieşită în faţa selecţionerului Contra îniantea „dublei” cu Insulele Feroe şi Norvegia din preliminariile Euro 2020.

Naţionala României a ajunsazi în Insulele Feroe, acolo unde sâmbătă are nevoie de victorie pentru a ataca apoi în condiţii optime partida de marţi. pe teren propriu, cu Norvegia. Ca de obicei, Cosmin Contra creionează diverse formule de echipă pentru ca jucătorii aflaţi în lot să fie trimişi în luptă în momentul cel mai potrivit, ori cu feroezii, ori cu norvegienii.

Marea dilemă a selecţionerului e la capitolul ,,decarului”, mijlocaşii de creaţie Ianis Hagi şi Nicuşor Stanciu concurând pe acelaşi post. Cum forma de moment arătată chiar în Liga Campionilor, la Genk, respectiv Slavia Praga, e un foarte bună, Hagi şi Stanciu ar merita cu prisosinţă să evolueze în acelaşi timp, încă din primul minut. Apare însă întrebarea dacă cei doi ar putea colabora în ofensiva naţionalei României pentru a nu se călca pe bătături. În aceste condiţii, Cosmin Contra are la dispoziţii două soluţii tactice. Prima ar fi să înceapă meciul cu Feroe în tradiţionalul 4-2-3-1 şi să-l trimită pe unul dintre Hagi sau Stanciu în bandă, pe stânga sau pe dreapta. A doua varinată ar fi ca ,,Guriţă” să schimbe sistemul tocmai pentru a-i integra pe cei doi, într-un 4-3-2-1 piramidal, cu Hagi şi Stanciu în spatele vârfului. În ultimul an calendaristic, de când a făcut pasul spre naţionala mare, Ianis a colaborat pe teren cu Stanciu în cinci partide, dar conjunctural, în repriza secundă, ca urmare a unor schimbări.

În ultimele meciuri jucate la Genk şi Slavia Praga, Ianis Hagi şi Nicuşor Stanciu au dovedit că sunt indispensabili pentru echipele lor la fazele fixe, adică la lovituri libere sau la cornere. Fiul lui Gică Hagi are la acest capitol un mic avantaj, fiind capabil să lovească la fel de bine mingea atât cu piciorul drept cât şi cu cel stâng. A dovedit acest lucru într-un meci din campionatul Belgiei, când a transformat două penalty-uri concescutive, primul cu dreptul şi al doilea cu stângul.

Meciurile în care Hagi şi Stanciu au jucat împreună:

Meci                                      Titular        Minute jucate în acelaşi timp

România – Lituania (3-0)        Stanciu                  4

Suedia – România (2-1)          Stanciu                  26

România – Feroe (4-1)            Stanciu                  32

Norvegia – România (2-2)       Stanciu                  12

România – Malta (1-0)             Hagi                     13

TOTAL MINUTE                                                   87

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net