Începe cea mai ruşinoasă muncă

Ultima actualizare:

    Cele mai titrate echipe din Liga 1 au părăsit cea mai veche competiţie fotbalistică din România încă din optimi şi s-au umplut de ruşine, mai ales „câinii”FOTO: Sportpictures.eu
Cele mai titrate echipe din Liga 1 au părăsit cea mai veche competiţie fotbalistică din România încă din optimi şi s-au umplut de ruşine, mai ales „câinii”FOTO: Sportpictures.eu

Alb-roşii joacă diseară cu Gaz Metan Mediaş în Groapă, şi la propriu şi la figurat. Numai chef de asemenea meciuri n-or avea Nistor şi compania, dar aşa cum niciun angajat din lume nu poate alege să facă doar părţile plăcute ale meseriei sale, nici fotbaliştii lui Bratu n-au încotro. Şi chiar trebuie să aibă grijă.

Dinamo e în criză după ratarea play-off-ului şi eliminarea din Cupa României, dar niciodată nu ştii unde e fundul prăpastiei, „Câinii” cred că l-au atins deja prin umilinţa de a fi nevoiţi să joace pentru evitarea retrogradării, dar realitatea îi contrazice. Matematic oricare din cele opt echipe poate cădea în liga secundă chiar dacă, e adevărat, Botoşani şi Dinamo au un mic avans. În play-out sunt însă 14 meciuri şi 42 de puncte puse în joc, astfel că alb-roşii ar trebui să nu le intre în cap ideea că asta e imposibil. Şi dacă nu se va întâmpla, dar vor intra cu adevărat în horă, ar fi o catastrofă pentru „câini”. Şi să nu te pui niciodată cu spirala vieţii, al cărui topogan nu ştii unde duce! Asta încearcă să le spună şi Florin Bratu, cu modesta lui experienţă în antrenorat.

În sezonul regular a fost festival

„Gaz Metan are mare nevoie de puncte, trebuie să fim atenţi şi determinaţi pentru a lua toate punctele. Am discutat cu jucătorii şi au spus că sunt motivaţi. Până la urmă, trebuie să ne batem pentru Dinamo, pentru a ne câştiga salariile şi pentru a readuce spiritul la echipă. Caracterele se văd în situaţiile dificile. Am încredere că jucătorii se pot motiva pentru a avea 14 meciuri foarte bune. Am băieţi inteligenţi care înţeleg lucrurile cu vorba bună. Simt şi ei că suntem într-o situaţie dificilă şi că trebuie să ne ridicăm. Obiectivul nostru e meciul de luni, nu am obiective pe termen lung. Luăm fiecare meci în parte şi să obţinem tot ce se poate din fiecare”, a declarat tehnicianul lui Dinamo, îndemnând la respectarea meseriei. Ardelenii ocupă în acest moment loc retrogradabil, dar până la Sepsi, echipa care stă pe poziţia de baraj, nu sunt decât trei puncte, care înseamnă o singură victorie. În sezonul regular, Dinamo a câştigat uşor ambele jocuri, 3-1 acasă şi 3-0 la Mediaş.

Raţ e aşteptat în groapa cu câini

Fundaşul în vârstă de 36 de ani continuă să se antrene cu Dinamo şi e tot mai aproape de semnarea unui contract cu alb-roşii. Florin Bratu îl aşteaptă, dar a spus că nu se pune problema în această săptămână. „Răzvan se antrenează cu noi momentan. E bine, are entuziasm, cred că şi băieţii apreciază asta. E un jucător cu 113 selecţii la naţională, cu o Cupă UEFA câştigată. E o onoare să-l ai în vestiar. Nu i-am făcut nicio ofertă momentan. O să vedem”, a declarat antrenorul lui Dinamo.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net