CFR Cluj a câştigat Cupa României, după un meci dramatic

Ultima actualizare:

    Mii de români au venit să-și susțină echipa preferată la Finala Cupei României
Mii de români au venit să-și susțină echipa preferată la Finala Cupei României

Dinamo - CFR Cluj e cea mai tristă finală de Cupă a României, partida jucându-se la 10 zile după dispariţia tragică şi fulgerătoare a lui Patrik Ekeng. Trofeul trebuie adjudecat însă de cineva şi cele două echipe sunt obligate să şi-l dispute. CFR Cluj a câştigat Cupa României, după un meci dramatic.

CFR Cluj a cucerit Cupa României pentru a patra oară în istorie, după 5-4 la penalty-uri contra lui Dinamo. După primele 90 și 120 de minute, scorul a fost 2-2.  

UPDATE Începe prima repriză de prelungiri. 

UPDATE min 89: GOL CFR! Cristian Lopez marchează cu o lovitură de cap!

UPDATE min 67: Kortzorg trebuia eliminat pentru că l-a lovit în față pe Lopez. Fanii lui CFR au afișat un banner cu „RIP Ekeng”.


    Suporterii Dinamo au aprins torțe în tribunefoto: Bogdan Savin
Suporterii Dinamo au aprins torțe în tribunefoto: Bogdan Savin

UPDATE min 48: Gol CFR! Ruiz marchează cu un șut puternic din afara careului!

UPDATE min 35: Gol Dinamo! Eric Bicfalvi înscrie cu o lovitură de cap plasată excelent, după centrarea lui Kortzorg.

UPDATE min 23: Gol Dinamo! Gnohere execută impecabil penalty-ul și deschide scorul. Golul îi este dedicat lui Ekeng.

UPDATE 21.30 Jucătorii de la Dinamo şi CFR Cluj poartă echipamente cu numele lui şi chipul lui Patrick Ekeng, fotbalistul mort în urmă cu 10 zile, în timpul meciului Dinamo cu FC Viitorul. Momente emoționante pe Arena Națională. Înainte de fluierul de start s-a ținut un moment de reculegere, în timp ce fanii au desfășurat o coregrafie impresionantă.


    foto: Savin Bogdan
foto: Savin Bogdan

UPDATE 21.15 Suporterii Dinamo scandează numele lui Patrick Ekeng: ''Te vom iubi mereu''.

Suporterii Dinamo au aprins torțe în tribune
Suporterii Dinamo au aprins torțe în tribune

Fotbalul trebuie să învingă însă în faţa morţii şi chiar dacă şocul e încă proaspăt în inimile tuturor, mingea trebuie să continue să se învârtă. Astfel, la o săptămână după data programată iniţial, cele două echipe se înfruntă pe Arena Naţională în faţa a aproximativ 40.000 de spectatori. Primii au ajuns la stadion dinamoviştii, care şi-au ocupat locul în peluză, pregătind din timp o coragerafie pentru Ekeng. Ardelenii, veniţi şi ei în număr mare de dincolo de Carpaţi, au întârziat puţin din cauza filtrelor de poliţie care i-a controlat la sânge la intarea în oraş, dar şi pe stadion.


    foto: Click!
foto: Click!

Cu o oră înainte de meci, Sergio Conceicao şi Mircea Rednic şi-au anunţat titularii:

Dinamo: Cerniauskas – Hanca, Puljici, Mevlja, St. Filip – P. Anton (cpt) – D. Rotariu, Bicfalvi, Palici, Kortzorg – GnohereRezerve: Muțiu, Nedelcearu, Bartalstovu, I. Șerban, A. Marc, V. Lazăr, Vl. Olteanu

CFR Cluj: T. Marc – T. Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora (cpt) – Gomelt, Petrucci, J. Carlos Ruiz – Jakolis, Bud, NouvierRezerve: Vâtcă, Nascimento, Cr. Lopez, L. Goian, Beleck, D. Filipe Coelho, Vitor Bruno

Partida va fi condusă la centru de Ovidiu Haţegan, arbitrul nostru de la Euro 2016, care va fi ajutat la cele două margini de Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. Arbitrii adiționali vor fi Alexandru Tudor și Sebastian Colțescu, iar al patrulea oficial al finalei Cupei României din acest an a fost delegat Radu Ghinguleac.

Altfel, partida se va întrerupe un minut în minutl 14, în memoria lui Patrik Ekeng, ceferiştii alegând şi ei din acelaşi motiv să poarte tricouri personalizate, care pe mânecă vor avea inscripționat mesajul "Rest in peace, Patrick Ekeng!".

Statistic vorbind, Dinamo a câștigat ultima dată trofeul în urmă cu patru ani, după o finală jucată în fața Rapidului şi încheiată 1-0. CFR a cucerit trofeul în trei sezoane la rând, între 2007 şi 2010, ultimul succes fiind obținut la penalty-uri, în fața defunctei FC Vaslui.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net