Incidente la Paris. 148 de persoane au fost arestate după finala Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Fanii lui PSG s-au războit cu forțele de ordine pe străzile din ParisFoto: Guliver / GettyImages
Fanii lui PSG s-au războit cu forțele de ordine pe străzile din ParisFoto: Guliver / GettyImages

Fanii lui Paris Saint-Germain au ieșit pe străzi înainte, în timpul și după finala Ligii Campionilor de la Lisabona, pierdută (0-1) în fața lui Bayern Munchen. Cum unii dintre aceștia au fost violenți, incendiind coșuri de gunoi, dar și automobile, precum și spărgând vitrinele unor magazine, poliția a intervenit în forță.

Prefectura a anunțat, potrivit lequipe.fr, în această dimineață, că  au fost arestate 148 de persoane, iar alte 404 s-au ales cu procese verbale pentru faptul că nu au purtat mască. Suporterii s-au strâns pe bulevardul Champs-Elysees, iar forţele de ordine au dispersat mulţimea folosind gaze lacrimogene. De asemenea, incidente s-au mai produs şi în apropierea stadionului „Parc des Princes”, însă în timpul meciului. După pauză, zeci de persoane au aruncat cu diverse obiecte către forţele de ordine şi către vehiculele acestora. Mai multe pubele au fost incendiate şi pompierii au intervenit pentru stingerea unei maşini care era în flăcări în apropiere de Champs-Elysees. 

De asemenea, mai mulţi fani s-au strâns după meci în faţa magazinului PSG şi au cântat „Parisul este magic”. S-au folosit şi focuri de artificii. “Este simbolic să venimm aici. Îi susţinem şi la înfrângere. Rămânem uniţi şi asta îmi place la acest club. Pariziană până la moarte”, a declarat Melissa Miche, în vârstă de 17 ani.În condițiile în care, din martie încoace, meciurile din Liga Campionilor la fotbal s-au disputat cu porțile închise, fanii lui PSG s-au reunit lângă stadionul „Parc des Princes” pentru a-și încuraja echipa sau a celebra succesele sale. Așa s-a întâmplat și după returul cu Borussia Dortmund, dar și după partidele cu Atalanta și RB Leipzig. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net