N-au îmbătrânit! Cum arată doi jucători legendari ai Rapidului!

Ultima actualizare:

    Daniel PancuRapidTV
Daniel PancuRapidTV

Noua echipă a Rapidului, finanțată de Primăria Sector 1, a început antrenamentele în vederea participării în Liga a patra.

Sub noua denumire -provizorie - Academia Rapid, jucătorii s-au pregătit pe stadionul din Giulești sub comanda lui Constantin Schumacher, noul tehnician al ”vișiniilor”.

La antrenament au participa și doi dintre jucătorii legendari ai Rapidului, Daniel Pancu și Daniel Niculae. Primul va avea funcția de director tehnic în cadrul noii formații, al doilea este președintele echipei.


    Daniel Pancu și Daniel NiculaeRapidTV
Daniel Pancu și Daniel NiculaeRapidTV

Cei doi veterani, Pancu are 40 de ani, Nico, 34, au făcut spectacol la antrenament, arătând că sunt încă în formă de zile mari.

”Am plecat de la Rapid la Voluntari pentru că nu mai credeam decât în faliment. S-a întâmplat falimentul. Am spus că nu mă alătur niciunei echipe, entităţi, până când nu demonstrează că deţine marca sau sigla şi culorile, Lucrul acesta s-a întâmplat. I-aş întreba pe cei care ne contestă dacă ştie cineva, dacă s-a făcut vreun sondaj, câţi rapidişti cu vârsta între 0 şi 20 de ani mai există în România. Vă spun eu că sunt foarte, foarte puţini. Aici se pleacă la un drum bazat în special pe creşterea copiilor, juniorilor în spiritul rapidist şi noi ne dorim ca pese zece sau 20 de ani numele noastre să rămână pentru eternitate în memoria rapidiştilor", a afirmat Pancu.


    Daniel Niculae
Daniel Niculae

"Avem un parteneriat cu primăria Sectorului 1 şi cu anumiţi sponsori. Ne vom baza foarte mult, pe lângă prima echipă, pe lângă procesul acesta de a reduce Rapidul în prima ligă a fotbalului românesc, pe o academie de copii şi juniori foarte puternică, deoarece de acolo vin valorile şi trebuie să îndrumăm copiii către sport", a spus și Daniel Niculae. 

Rapid va evolua pe Stadionul Giuleşti până când vor începe lucrările de modernizare a acestei arene şi va avea un buget de peste 300.000 de euro.

"Bugetul va fi undeva la 320.000 de euro. Ei vor avea bani suficienţi să ajungă an de an în liga I. Dacă e nevoie de 320.000 şi vor veni cei 320.000 din bani privaţi, investiţia primariei va fi doar în baza sportivă. Dacă vor veni mai puţini, noi vom ajunge să aibă suma necesară pentru a aduce acest proiect la bun sfârşit. Noi ne axăm pe academie. Automat, o parte va veni şi la echipa de fotbal", a precizat Dan Tudorache.

Echipa înfiinţată de Primăria Sectorului I, AS Academia Rapid, care a închiriat marca Rapid de la societatea aflată în lichidare, va evolua în sezonul 2017-2018 în Liga a IV-a, alături de CSA Steaua, CS FC Dinamo, echipa fostului patron dinamovist Nicolae Badea şi de două echipe cu numele Progresul.

Tot în Liga a IV-a va evolua şi formaţia AFC Rapid, care a promovat din Liga a V-a, dar şi echipe de tradiţie din fotbalul românesc precum AFC Carmen, Sportul Studenţesc şi AFC Venus. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net