Incredibil! Rapid s-a înscris în Liga a V-a, cu George Copos în spate

Ultima actualizare:

    George Copos s-a retras oficial de la Rapid, dar echipa înscrisă la AMFB ieri e invenţia lui. Şi-a scos în faţă un fost angajat, dar şi acesta recunoaşte implicarea fostului patronFoto Click!
George Copos s-a retras oficial de la Rapid, dar echipa înscrisă la AMFB ieri e invenţia lui. Şi-a scos în faţă un fost angajat, dar şi acesta recunoaşte implicarea fostului patronFoto Click!

Rapid Bucureşti a intrat oficial în procedură de faliment şi nu mai e decât o chestiune de timp până la dizolvarea societăţii comerciale deţinute de Valerii Moraru. În aceste condiţii, soluţia era una singură: restartul din Liga a V-a, dar întrebarea cea mai grea era cine se bagă la această treabă? Moraru a spus că nu mai e interesat, dar salvarea a venit de la cine ne aşteptam mai puţin: eternul George Copos.

Fostul patron al Rapidului a deţinut până la începutul acestui an marca înregistrată AFC Rapid, continuitoarea societăţii înfiinţate de el în anii 90, prin care a prleuat Rapidul. În primele luni ale lui 2016, George Copos a cedat însă firma necunoscutului Horia Manoloiu, un om pe care el l-a adus şi ţinut la Rapid în vremurile bune pe tot felul de posturi, de la agent de marketing, la administrator de site online şi chiar ofiţer de presă. Acesta din urmă a înscris ieri la Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti, AMFB, echipa AFC Rapid Bucureşti, care va începe să joace din septembrie într-o ligă cu vechi partenere de tradiţie, acum în suferinţă, Sportul Studenţesc şi Progresul Bucureşti. Deşi nu se recunoaşte oficial, George Copos e artizanul acestei mişcări, prin acest Horia Manoliu scos în faţă, iar obiectivul este acela de a fura startul şi de a nu da posibilitatea altor oportunişti de a se da continuitorii Rapidului falimentar. În acest condiţii, acest lucru pare imposibil, inclusiv demersul Clubului Aristocratic Rapid de a înfiinţa o echipă devenind inutil, aşa cum a spus şi Vali Ionescu Caciureac, preşedintele CS Rapid.

Şi lucrurile par de bun augur! AFC Rapid are acceptul de a juca pe Giuleşti, are un plan de finanţare şi tot ce trebuie să mai rezolve este discuţia legatăî de palmares. Cel din 1923 până în 1994 este la Clubul Sportiv Rapid, şi trebuie discutat pentru ca juridic să intre în posesia lui. Mai rămâne bucata din 1994 până în prezent, care teoretic ar trebui să fie la Valerii Moraru, dar care se pare că se află de fapt în portofoliul "şarpelui" de George Copos, prin acest AFC Rapid nou înscris în Liga a V-a.

"Nimeni nu pleacă la drum de nebun. Structura va fi alcătuită din angajaţii care au fost la Rapid SA (n.r. – al lui Valerii Moraru). Foştii salariaţi. Inclusiv antrenorii. Urmează să vedem exact ce se întâmplă cu palmaresul. Sunt chestiuni juridice, dar m-aş mira ca domnul Copos, cum îl ştim cu toţii, să-i fi scăpat acest amănunt. În orice caz, în Liga a V-a se va porni cu copiii de la centrul de copii şi juniori de la noi, de la Rapid.  Noi nu stăm să jucăm trei ani în această ligă. Trebuie să ne propulsăm până în Liga 1. Să vină copii din urmă. Să fie o bază relativ comercială şi foarte transparentă. Doamna Caciureac ne sprijină să jucăm pe stadionul Giuleşti“, a declarat Horia Manoliu pentru ProSport.

„Da, a venit domnul Manoliu, am discutat. O să discut şi cu domnii de la Clubul Aristocratic, dar, din punctul meu de vedere, această întrevedere nu-şi mai are rostul acum. A apărut AFC Rapid, continuitatea e asigurată, le-am spus că vor putea juca pe Stadionul Rapid. Dar, sigur, vom discuta mâine şi cu domnii de la Clubul Aristocratic, să vedem ce spun şi dânşii, există în continuare posibilitatea să se facă o echipă pe CIS-ul Mişcării Feroviare“, a spus şi Vali Ionescu Caciureac, preşedintele CS Rapid, tot pentru ProSport.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net