Incredibilul s-a produs. Pancu a fost prezentat la Voluntari. Vezi motivele pentru care a părăsit Rapidul!

Ultima actualizare:

    Daniel PancuFoto Click!
Daniel PancuFoto Click!

Rapid l-a luat de-a gata pe Daniel Pancu, iar Daniel Pancu n-a mai suportat. Chiar dacă Valerii Moraru n-a făcut nimic ca să-l ţină pe atacant în Giuleşti, n-a crezut nicio secundă cu adevărat că Pancu nu va continua. S-a umplut însă paharul şi niciun gigant nu poate suporta mediocritatea la nesfârşit.

După câţiva ani în care la echipă nu s-a făcut niciun plan serios de salvare, Pancu a încetat să mai creadă în poveşti. Vorbele goale n-au mai rezonat la el, lipsa de viziune a conducerii şi cea de unitate a suporterilor, care s-au bătut prin cantonamentul echipei pentru tot felul de mize penibile, determinându-l să spună stop. Mai are foarte puţin timp de jucat fotbal profesionist şi nu-l poate pierde legitimând prin numele său o caricatură de club care a devenit Rapid în mâinile lui Valerii Moraru. În aceste condiţii, cu tot riscul să fie numit trădător de unii cu ochelari de cal la ochi, Pancu a pus piciorul în prag. A dat curs ofertei Voluntariului, care trage de el de câţiva ani, şi vrea să se gândească doar la fotbal, nu la alte lucruri care nu privesc un jucător profesionist. Şi discursul său de om trist de la conferinţa de presă în care a fost prezentat la FC Voluntari arată dezgust total şi saturaţie maximă.

"Ţin să le mulţumesc celor de la Voluntari pentru posibilitatea de a mă bucura de fotbal, de nişte condiţii de a face performanţă, de stabilitate, lucruri de care nu am avut parte în ultimii ani. Sper să mă pun cât mai rapid la punct cu pregătirea fizică şi să intru cât mai repede pe teren. M-am bucurat nespus că voi juca alături de Vasile Maftei şi Nicolae Grigore. Diferenţa dintre contractul pe care îl aveam la Rapid şi pe cel pe care îl am la Voluntari e de 0,0 euro. Doar primele sunt mai mari aici", a spus Pancu, amintind că Rapid e trădat zilnic de cei care îl mulg, nu de el care a ales să joace fotbal în Liga I.

Daniel Pancu: "A fost o zi tristă pentru mine!"

"Ieri a fost o zi tristă pentru mine, dar din păcate oamenii nu sunt făcuţi din fier. Lucrurile nu mai puteau continua aşa pentru că randamentul meu nu a fost cel scontat în ultima vreme. Am rezistat la multe umilinţe şi m-am sacrificat mult pentru binele echipei. Am coborât la cel mai de jos nivel şi nu mai puteam continua. Am avut cel mai mic contract de la Rapid şi eram plătit ultimul. Eram consultat de foarte puţine ori şi de multe ori eram marginalizat. Am tot tăcut pentru că am crezut că se va întâmpla ceva bun la Rapid. Nu cred că Rapid intră nici în play-off cu lotul actual, mai trebuie aduşi 5-6 jucători de valoare pentru a se bate la promovare. Când voi putea, voi merge în Giuleşti să susţin echipa din galerie sau din altă parte, nu se pot uita anii petrecuţi acolo. Am o clauză în contract în care nu voi juca în vreun meci pe care actuala echipă îl va disputa împotriva Rapidului. Am insistat foarte mult pentru această clauză", a mai spus fostul atacant al giuleştenilor.

Pancu, semnând contractul cu Voluntari la vârsta de 38 de ani
Pancu, semnând contractul cu Voluntari la vârsta de 38 de ani

Daniel Pancu, care a evoluat de cinci ori în cariera sa pentru Rapid, va împlini 38 de ani la 17 august şi va juca la Voluntari alături de alţi doi foşti rapidişti, Vasile Maftei şi Nicolae Grigore.

Daniel PancuNăscut: 17 August 1977, la Iași

Parcurs în carieră:

An             Echipă             Meciuri (Goluri)1994–1996 Poli Iași            55 (    4)1997–1999 Rapid               77 (23)1999–2000 Cesena             34 (3)2000–2002 Rapid               45 (28)2002–2006 Beşiktaş           80 (16)2006         Rapid               13 (2)2006–2007 Bursaspor         32 (3)2008         Rapid                8 (2)2008–2009 Terek Grozny    33 (10)2010          CSKA Sofia       7 (2)2010–2011 Vaslui               5 (0)2011–2015 Rapid               99 (21)Echipa naţională: 2001–2005 27 (9)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net