Infantino îi face loc lui Platini la preşedinţia FIFA

Ultima actualizare:

    Michel Platini vrea să conducă şi FIFA
Michel Platini vrea să conducă şi FIFA

Secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, se va retrage din campania pentru preşedinţia FIFA, dacă actualul şef al forului european, Michel Platini, va putea participa la alegeri.

"Candidez la preşedinţia FIFA, deoarece federaţiile europene m-au susţinut în acest demers. A fost o decizie colectivă, deoarece credem că fotbalul european trebuie reprezentat şi ascultat la nivelul FIFA. Michel Platini a fost suspendat, iar după discuţii îndelungate a fost propus numele meu. Aşa că iată-mă aici. Platini este preşedintele meu, lucrez cu el de nouă ani. E clar că am avut sprijinul lui, altfel nu aş fi candidat. Să fie clar, candidatura mea nu este împotriva lui. Dacă el va putea candida, eu mă voi retrage. Astăzi sunt candidat sută la sută şi voi merge înainte pentru fotbalul mondial, nu doar pentru cel european", a spus Infantino.

Michel Platini a fost suspendat 90 de zile din orice activitate legată de fotbal, de Comisia de Etică a FIFA, după ce justiţia elveţiană a deschis o anchetă cu privire la o sumă de bani pe care el a primit-o de la preşedintele forului mondial, Blatter.

Acesta este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Platini. Banii au fost achitaţi în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002. Platini a făcut apel la acestă suspendare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net