Invincibila Italia. Squadra lui Mancini a bifat al 10-lea meci la rând câștigat fără gol primit!

Ultima actualizare:

    Cu două goluri marcate, Locatelli se numără printre golgheterii acestei edițiiFoto: Guliver / GettyImages
Cu două goluri marcate, Locatelli se numără printre golgheterii acestei edițiiFoto: Guliver / GettyImages

Peninsularii și-au asigurat prezența în optimile de finală, însă l-au pierdut pe căpitanul Chiellini, care a părăsit terenul accidentat.

Meciul cu Elveția (3-0) a reprezentat o nouă demonstrație de forță pentru echipa lui Roberto Mancini, care s-a impus la fel de clar cum o făcuse și în confruntarea cu Turcia. Rezultatul nu reprezintă o surpriză, „Squadra Azzurra” ajungând la 29 de partide la rând fără înfrângere! E adevărat, ultimul ei eșec datează din 10 septembrie 2018, când s-a înclinat (0-1) în Portugalia! Adică de acum doi ani și 9 luni...După disputa găzduită de Stadionul Olimpic din Roma, Roberto Manici a mărturisit: „Elveţia este o echipă puternică. Ştiam că urma să fie un meci dificil şi aşa a fost. Ne-am creat mai multe ocazii şi am meritat victoria. Ne-am confruntat cu probleme în primele minute, dar apoi am făcut presing avansat şi i-am forţat să comită greşeli. Băieţii s-au descurcat foarte bine. Nu a fost uşor să joci al doilea meci într-un interval de cinci zile. Jucăm fiecare meci la victorie. Dedicăm această victorie tuturor celor care suferă în acest moment”, a spus Mancini, care își respectă promisiunea făcută înainte de Euro. ” Cred că după tot ce s-a întâmplat, acum că situaţia devine mai bună, este timpul să oferim ceva bucurie. Acesta va fi scopul nostru întreaga lună. Vrem să distrăm oamenii, chiar dacă numai pentru 90 de minute. Și cred că va fi un moment frumos pentru toată lumea”, a spus selecționerul italian făcând referire la faptul că Italia a fost serios afectată de pandemia de COVID-19, înregistrând 127.000 de morți din această cauză.Pe de altă parte, Mancini s-a referit și la accidentarea căpitanului reprezentativei peninsulare: „Îi dedicăm această victorie. Lui și tuturor celor care suferă în acest moment. Sperăm să nu fie ceva grav”.

Petkovic se recunoaște învins

Și elvețienii au recunoscut faptul că Italia a fost foarte puternică. „Am spus că se numără printre favoritele acestei ediții. Italia are 29 de meciuri fără înfrângere. Este o bună echipă, cu buni jucători, cu un spirit frumos. Cred că poate ajunge în semifinale. Nouă ne-a pus numeroase probleme, iar noi n-am fost la sută la sută... N-am reușit să amenințăm cu adevărat poarta adversă. Sunt dezamăgit, evident, de rezultat”, a spus Vladimir Petkovic. Apoi, antrenorul echipei din „Țara cantoanelor” s-a referit la ultimul meci din grupă, cel în care au nevoie de victorie ca de aer: „Trebuie să rămânem pozitivi și optimiști. Să ne pregătim corespunzător pentru partida cu Turcia”, a concluzionat selecționerul.

Ultimele 10 meciuri ale Italiei

16 iunie 2021: 3-0 cu Elveția (Euro 2020)11 iunie 2021: 3-0 cu Turcia (Euro 2020)4 iunie 2021: 4-0 cu Cehia (amical)28 mai 2021: 7-0 cu San Marino (amical)31 martie 2021: 2-0 cu Lituania (preliminarii CM)28 martie 2021: 3-0 cu Bulgaria (preliminarii CM)25 martie 2021: 2-0 cu Irlanda de Nord (preliminarii CM)18 noiembrie 2020: 2-0 cu Bosnia-Herțegovina (Liga Națiunilor)15 noiembrie 2020: 2-0 cu Polonia (Liga Națiunilor)11 noiembrie 2020: 4-0 cu EstoniaTotal: 10 meciuriVictorii: 10Golaveraj: 32-0Italia - Elveția 3-0Au marcat: Locatelli (min. 26, 52) şi Immobile (min. 89)Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Acerbi, 24), Spinazzola – Barella (Cristante, 87), Jorginho, Locatelli (Pessina, 86) – Berardi (Toloi, 70), Immobile, Insigne (Chiesa, 69).Selecţioner: Roberto ManciniElveţia: Sommer – Elvedi, Schar (Zuber, 58), Akanji – Mbaku (Widmer, 58), Freuler (Sow, 84), Xhaka, Rodriguez – Seferovic (Gavranovic, 46), Shaqiri (Vargas, 76), Embolo.Selecţioner: Vladimir PetkovicArbitru: Serghei Karasev (Rusia)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net