Ionuţ Badea: ”Dacă nu se continuă cu acest staf pentru 2020, ar trebui să vină acum alt selecţioner”

Ultima actualizare:

    Ionuț Badea și Christoph Daum nu mai sunt la naţională
Ionuț Badea și Christoph Daum nu mai sunt la naţională

Antrenorul secund al echipei naţionale Ionuţ Badea consideră că actualul staf al primei reprezentative ar trebui să plece în acest moment dacă nu i se va prelungi contractul cu FRF, pentru a lăsa un timp mai mare de adaptare viitorului selecţioner.

"În mod normal, dacă nu se continuă cu acest staf pentru 2020, ar trebui să se întrerupă (n.r. - colaborarea). De ce? Pentru ca următrul antrenor să aibă o perioadă de adaptare mai lungă decât a avut acest staf. Asta gândesc şi mi se pare normal ca, în condiţiile în care nu vom continua în această formulă, ar trebui să vină altcineva pentru 2020", a declarat Badea, la Digi Sport.

Badea a explicat neconvocarea lui Denis Alibec la ultimele meciuri ale naţionalei prin faptul că atacantul FCSB nu munceşte pentru echipă.

"Christoph Daum nu are nimic cu Alibec. Dimpotrivă, a vorbit mreu la superlativ despre el. E un jucător cu o extraordinar de mare calitate pentru atac. Singurul lucru pe care nu l-a pus prea mult în evidenţă este munca sa pentru echipă. La echipa sa de club, mulţi jucători aleargă pentru el. Am observat la Denis că, după ce nu a fost convocat, imediat a avut acele două meciuri cu Sporting, de puteai să spui că este un alt jucător", a spus Badea.

Antrenorul secund s-a plâns şi el de lipsa de valoare a generaţiei actuale de jucători, care nu poate forma o echipă naţională competitivă pe plan internaţional.

"Echipa naţională este produsul a tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul mai multor ani. Nu putem spune că ce avem acum am pus bazele acum doi ani. Nu, sunt ani mulţi în spate, în care nu s-a făcut nimic, iar acum suntem <beneficiarii> unei echipe care nu poate fi competitivă la nivel internaţional", a precizat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net