Anghel Iordănescu s-a răzbunat pe Marica

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica nu are  în prezent echipă
Ciprian Marica nu are în prezent echipă

Vestea că din lotul provizoriu pentru meciurile din 4 şi 7 septembrie s-a renunţat tocmai la Ciprian Marica a fost un şoc pentru toată lumea. Decizia lui Anghel Iordănescu are însă nişte explicaţii foarte simple şi demonstrează o obtuzitate a selecţionerului, comparabilă cu cea a lui Victor Piţurcă.

Ciprian Marica era anul trecut în situaţia de acum. Pe fotbalist l-a prins startul preliminariilor pentru Euro 2016 fără echipă şi antrenându-se prin parcuri. Anghel Iordănescu n-a avut însă nici o problemă să-l cheme la lot pentru debutul cu Grecia şi s-a dovedit a fi foarte inspirat. Marica a marcat la Atena şi România a început în forţă calificările.

Acum, atacantul de 29 de ani e din nou fără angajament după ce şi-a reziliat contractul cu turcii, iar Iordănescu e brusc foarte zelos: a renunţat, chipurile, din această cauză, tocmai la el. În condiţiile problemelor de lot şi a faptului că, spre desoebire de anul trecut, Marica are acum cantonamente complete, decizia e cel puţin ciudată.

Nu situaţia fotbalistului l-a motivat pe Iordănescu în această excludere, ci deterioarea relaţiilor cu acesta. Marica s-a declarat public de partea lui Constantin Budescu în scandalul cu presupusa neconvocare a jucătorului Astrei, iar asta l-a deranjat foarte tare pe „Tata Puiu”.

„Mie îmi place Budescu, dar decizia îi aparţine selecţionerului. Degeaba vorbim noi. Poate nea Puiu vrea doar să ne apărăm la Budapesta şi are nevoie de jucători care să alerge, să muncească”, a fost afirmaţia care l-a exclus practic pe Marica din lot pentru această dublă. O dovadă în plus că nimeni nu se aştepta la asta e şi siguranţa pe care atacantul o avea că va fi convocat.

„A început meciul cu Ungaria! «Fanii» maghiari mă «bombardează» cu mesaje! Le transmit aşa: să-i batem noi în meciul direct şi, în meciurile care urmează, să obţină şi ei calificarea! Hai România!”, scria Marica pe Facebook, convins că va fi pe teren la Budapesta. Acesta s-a supărat şi el pe Iordănescu şi a declarat că prefera să i se comunice vestea personal.

„Mi-aş fi dorit să aflu de această decizie de la un membru al staff-ului tehnic, nu din presă. Poate e o perioadă aglomerată, dar cred că ar fi fost un gest normal, nu neapărat o formă de respect”, a spus Marica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net