Iordănescu uimeşte: "E bine că Arena Naţională a fost închisă!"

Ultima actualizare:

    Iordănescu nu vrea ca tragedia din Colectiv să se producă şi la fotbalFoto: Roberto Sălceanu
Iordănescu nu vrea ca tragedia din Colectiv să se producă şi la fotbalFoto: Roberto Sălceanu

Selecţionata României s-a reunit azi la Mogoşoaia în vederea pregătirii amicalului cu Italia, care va avea loc pe 17 noiembrie la Bologna.

Selecţionerul Anghel Iordănescu a susţinut azi şi o conferinţă de presă în deschiderea acestei perioade de pregătire, în care a vorbit despre alegerile sale în ceea ce-i priveşte pe cei convocaţi, dezamăgirile în materie de jucători pe care îi aşteaptă pe viitor la naţională, dar şi despre catastrofa numită "Colectiv" şi care a produs efecte chiar şi în fotbal, prin închiderea temporară a Arenei Naţionale. Iată ce a comentat "Tata Puiu" pe marginea fiecărui subiect.

Anghel Iordănescu despre...

...steliştii convocabili: "Steaua domina campionatul, de aceea avea 7-8 jucători la lot. Acum, echipa trece printr-o situaţie delicată. În plus, au probleme de sănătate mai mulţi jucători. Din punctul meu de vedere, în acest moment merita convocarea doar cel pe care l-am convocat, adică Adi Popa. Îi aştept cu drag şi pe alţii, dar doar de ei depinde, de prestaţiile lor".

...absenţele de marcă: "Mă gândesc la Mutu din când în când, dar nu să îl convoc. Eu ştiu că îşi doreşte acest lucru. Îi aştept şi pe alţii înapoi la naţională, nu doar pe stelişti. Îl aştept pe Goian, pe Daniel Niculae, pe Marica".

...viitoarele amicale tari: "I-am cerut preşedintelui Federaţiei că vreau să avem adversari puternici. I-am spus că mi-aş dori să jucăm cu Italia, cu Belgia, cu Anglia, cu Spania. Văd că mi-a respectat această doleanţă, dar sper să mai avem şi alte dispute tari. Am înţeles că sunt discuţii pentru un amical cu Spania. Îmi doresc să avem 6 meciuri de pregătire până la turneul final din Franţa. Italia e o echipă puternică, o selecţionată cu mulţi jucători experimentaţi. S-a calificat la pas în grupa lor, aşa că va fi un meci dificil, un meci greu. Ne dorim să avem o prestaţie bună".

...închiderea Arenei Naţionale: "Sincer nu mă aşteptam ca Naţional Arena să se închidă, dar într-un fel e foarte bine că s-a întâmplat aşa. Nu ar trebui să mai existe stadioane care să pună în pericol siguranţa suporterilor. Înţeleg că şi cel de la Cluj are ceva probleme, eu sper să se remedieze cât mai repede".

...tragedia din Colectiv: "Primul mesaj vreau să fie adresat familiilor îndoliate, dar şi celor care suferă ca urmare a tragediei din Colectiv. Vreau să ştie că echipa naţională e alături de ei".

...mândria de a ne fi calificat la Euro 2016: "Aş vrea să vă spun că ne bucurăm enorm de mult pentru calificare. Ne-am bucurat în Feroe, ne-am bucurat şi ulterior. Cred că e o mare performanţă având în vedere condiţiile din fotbalul românesc. Am reuşit să ne calificăm fără înfrângere, am primit cele mai puţine goluri în grupă. Aceste lucruri înseamnă foarte mult. Exceptând jocul cu Irlanda de Nord - în care am suferit -, consider că am dominat toţi adversarii. Ne-am creat ocazii de gol şi am încercat să câştigăm. Faptul că suntem calificaţi direct, cu 4 puncte peste Ungaria, e o mare performanţă".

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net