Brazilianul Neymar, englezul Kane şi portarul Neuer duc o luptă contra-cronometru pentru a se pune pe picioare în vederea turneului final din Rusia.


Să te accidentezi grav cu puţin timp înaintea unui campionat mondial e cel mai mare ghinion pe care îl poate avea un fotbalist de top. Neymar, Kane şi Neuer sunt numele grele care pot lipsi din această cauză de la CM 2018.

Nu mai sunt decât trei luni până la startul celei mai importante competiţii fotbalistice a anului, Mondialul din Rusia. În timp ce majoritatea jucătorilor încearcă să intre în formă maximă în această perioadă, alţii se întreabă dacă vor primi avizul medicilor pentru a putea juca la vară. Primul pe această listă scurtă e chiar brazilianul Neymar, al treilea fotbalist al planetei, ca valoare, după Ronaldo şi Messi. Sud-americanul de la PSG s-a accidentat la un deget al picorului drept, iar acum se reface în Brazilia natală în urma unei operaţii. În lipsă de alte activităţi, Neymar se „antrenează” la soare, într-un scaun cu rotile, sperând că va fi apt la timp pentru a-şi ajuta naţionala. Dramatică e şi situaţia englezului Harry Kane, cel mai prolific marcator în 2017, mai eficient chiar decât duetul Messi-Ronaldo.

10e_spl1670496_003.jpg

Harry Kane, în cârje

Britanicul şi-a „rupt” glezna într-un meci al lui Tottenham şi se deplasează în cârje, doctorii anticipând o refacere totală la începutul lunii mai, cu o lună înainte de Mondial. Dacă Neymar şi Kane s-au accidentat recent, portarul campioanei mondiale en-titre, Germania, e pe tuşă de la finalul anului trecut.

În ciuda faptului că n-a mai jucat din septembrie, Manuel Neuer vrea să prindă câteva meciuri oficiale în finalul sezonului pentru ca selecţionerul Löw să-l ia în lotul de 23 pentru Rusia.

 
 
Loading...