JO 2020: România, umilită de Coreea de Sud la fotbal

Ultima actualizare:

    Naționala României nu a avut replică în fața sud-coreenilorFoto: Guliver/ GettyImages
Naționala României nu a avut replică în fața sud-coreenilorFoto: Guliver/ GettyImages

Naționala olimpică a României avea șansa calificării directe în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice în cazul unei victorii cu Coreea de Sud, ieri. Numai că, în loc de un succes, a înregistrat o adevărată umilință: 0-4

Dincolo de proporțiile scorului, 4-0 pentru asiatici, dezolantă a fost atitudinea jucătorilor noștri. Care nu au fost în stare nici să să apropie de poarta adversară, d-apăi să mai și înscrie. Mai mult, lipsa de concentrare a dus și la apariția unei eliminări – Ion Gheorghe a văzut ”roșu” în ultimul minut al primei reprize – dar și a unui autogol, marcat de căpitanul Marius Marin în minutul 27. Pentru a se califica, jucătorii noștri sunt obligați să învingă miercuri, de la ora 11.30, Noua Zeelandă. Orice alt rezultat ne elimină de la Jocurile Olimpice.

Selecționerul Mirel Rădoi a sintetizat cel mai bine prestația elevilor săi, la TVR: ” Ne-a fost predată o lecţie de fotbal, o lecţie de mentalitate. Am suferit o lecţie de fotbal, o lecţie de mentalitate, o umilință în seara asta. Trebuie să vedem cum facem să trecem cât mai repede peste asta, dar din punct de vdere psihologic sunt sigur că o să trecem. Până la urmă, am jucat două meciuri pentru o finală, al treilea, aşa că nu avem altceva de făcut decât să mergem şi să câştigăm ultima partidă. Sunt foarte multe echipe care au câştigat prima partidă din grupă şi după nu s-au calificat mai departe. Sper să nu fie rândul nostrum. Indiferent ce se întâmpla în seara asta, tot meciul cu Noua Zeelandă putea să fie decisiv. Din punctul ăsta de vedere, am vrut o finală, o avem”, a spus el.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net