Joacă pentru taţii lor

Ultima actualizare:

    Florin Andone
Florin Andone

Duelul României din Polonia poate fi sintetizat foarte bine şi drept duelul celor mai buni atacanţi ai celor două echipe, Florin Andone şi Robert Lewandowski. De fiecare dată ei sunt speranţa la gol, cu starul lui Bayern având mai multe şanse să-l ofere decât vedeta lui Deportivo La Coruna. Cei doi au însă poveşti de viaţă asemănătoare, fiind crescuţi doar de mame!

Florin Andone a rămas fără tată la vârsta de 11 ani, când acesta şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier în judeţul natal, Botoşani. Atunci au început greutăţile pentru familia Andone, iar mama internaţionalului nostru a văzut o singură luminiţă la capătul tunelului: emigrarea. Şi-a luat cei doi băieţi şi a plecat la făcut curat şi cules de căpşuni în Spania, unde Florin s-a înscris la fotbal. Primul tatuaj făcut pe braţ reprezintă numele tatălui său, cel la care se gândeşte de fiecare dată când înscrie un gol. Până acum nu i-au ieşit prea multe sub tricolor, dar Florin e tânăr, 24 de ani, şi ce e mai bun abia acum urmează pentru el. În faţă are însă un model în adversarul din aceste preliminarii, Robert Lewandowski.


    Lewandowski a marcat  de 43 de ori  pentru Polonia
Lewandowski a marcat de 43 de ori pentru Polonia

Vârful polonezilor a trecut prin momente şi mai grele, acesta pierzându-şi tatăl pe când avea doar 9 ani, din cauza unei boli incurabile. Krzysztof Lewandowski a fost campion al Poloniei la judo, dar şi fotbalist la Hutnik Varşovia, în Liga a II-a. Acesta i-a hărăzit de la naştere fiului său un drum în sport şi i-a pus special numele Robert, pentru a fi suficient de comun ca să nu-i creeze probleme în străinătate din cauza anumitor prejudecăţi. „Lewa” a crescut cu un singur gând în minte: să nu păteze imaginea lui Krzysztof şi să-i îndeplinească visul. Iar tatăl său, acolo unde este el acum, poate fi mândru de cel care a câştigat doar până acum cinci titluri ale Germaniei. Lipsurile familiale au făcut ca Andone şi Lewandowski să se maturizeze înainte de vreme, iar Florin şi Robert au devenit doi fotbalişti atipici, la ani lumină depărtare de superficialităţile unor colegi de echipă. Până la urmă seriozitatea face diferenţa şi când ai astfel de motivaţii în viaţă, e imposibil să nu reuşeşti. 

Nu ne rămâne decât să sperăm că Andone va ajunge şi fotbalistic la nivelul lui Lewandoswski. Deocamdată, e pe drumul cel bun!

Błaszczykowski a văzut cum părintele i-a ucis mama

simeon stalpnicul png

Un alt jucător emblematic al naţionalei Poloniei, Jakub Błaszczykowski, a trăit o dramă în copilărie. Pe când avea 10 ani, actualul mijlocaş al lui Wolfsburg a fost martor la un incident între părinţii lui, încheiat cu tatăl înjunghiind-o mortal pe mamă. Rămas brusc fără părinţi, acesta a fost crescut de o bunică, iar pasiunea pentru fotbal i-a fost insuflată de un unchi, Jerzy Brzeczek, şi el fost internaţional polonez. „Kuba” n-a mai vorbit niciodată cu tatăl său, pe care nu l-a vizitat la închisoare.

Sunt fideli Yolandei şi Annei

simeon stalpnicul png

Andone şi Lewandowski sunt familişti convinşi şi foarte ataşaţi de persoanele din viaţa lor.  Românul se iubeşte de câţiva ani cu o clumbiancă, Yolanda, pe care a cunoscut-o când el juca în Liga a II-a, la Cordoba, iar ea muncea pe post de chelneriţă la un bar din oraş. N-a renunţat la sud-americancă pentru ceva mai bun, aşa cum ar fi făcut mulţi odată ajunşi sus! De asemenea, Lewandowski e căsătorit din 2013 cu Anna Stachurska, o atletă din Lodz, cu care are şi o fetiţăm, Klara, născută luna trecută. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net