Jucăm în «Liga Norocoşilor»

Ultima actualizare:

    Campionii şi vicecampionii  României au avut noroc la tragerea  la sorţi a cupelor europene
Campionii şi vicecampionii României au avut noroc la tragerea la sorţi a cupelor europene

Campioana şi vicecampioana României şi-au aflat vineri adversarele pentru debutul în cupele europene şi a ieşit bine pentru ambele! În ceea ce-i priveşte pe roş-albaştri, putem spune chiar că a fost vorba de noroc chior!

Trupa lui Gheorghe Hagi a avut întâietate la tragerea la sorţi, Viitorul intrând în urne cu gândul să scape de adversarii tari.  Li s-a hărăzit învingătoarea dublei dintre APOEL Nicosia şi Dudelange. Ciprioţii au învins cu 1-0 pe teren propriu, au prima şansă înaintea returului din Luxemburg şi românii îi anticipează pe ei ca adversari în turul 3. Entuziasmul trebuie însă frânat puţin, APEOL fiind una dintre echipe accesibile faţă de celelalte variante, nu una de mâna a doua! Cei din Nicosia au câştigat ultimele cinci titluri în Cipru şi au patru calificări la rând în grupele cupelor europene, una în Liga Campionilor şi trei în Liga Europa. În plus, lotul lui APOEL e plin de jucători străini foarte valoroşi: fostul internaţional belgian, Ivan de Camargo, portughezul Nuno Morais, trecut pe la Chelsea, Facundo Bertoglio, un argentinian cu o selecţie sub Diego Maradona, Roberto Lago, fost la Getafe şi Celta Vigo sau centr-africanul Cedric Yambere, împrumutat de la Bordeaux. Herea şi compania vor da piept şi cu doi jucători trecuţi prin Liga 1, fundaşul bulgar, Zhivko Milanov, trecut pe la FC Vaslui, şi portarul spaniol, Urko Pardo, portarul Rapidului din 2008. Mult mai bine i-a ieşit însă FCSB-ului, care poate n-a moştenit toate trofeele Stelei, dar cu siguranţă i-a moştenit norocul proverbial! Roş-albaştrii au căzut cu Viktoria Plzen, cea mai slabă echipă posibilă din urna capilor de serie. Acolo mai erau Dinamo Kiev, CSKA Moscova, FC Brugge şi Ajax Amsterdam, dar Becali a avut „pile” sus şi ele au fost împerechiate altfel! „Aşa a vrut Dumnezeu! Nu avem cum să ratăm calificarea. Şi anul trecut am trecut tot de vicecampioana Cehiei”, a declarat patronul FCSB-ului.

Rotariu, duel tare în Turcia

simeon stalpnicul png

Ceilalţi patru români implicaţi în preliminariile Ligii Campionilor şi-au aflat şi ei adversarii pentru turul 3! Cea mai grea misiune o va avea Dorin Rotariu, cu FC Brugge, care vor întâlni revelaţia sezonului trecut în Turcia, Istanbul BB, unde sunt legitimaţi Emmanuel Adebayor, Gael Clichy şi Emre Belozoglu. Moţi şi Keşeru, dacă vor întoarce înfângerea cu 2-1 de la Vilnius, vor da piept cu învingătoarea din dubla Hapoel Beer-Sheva – Honved Budapesta. Nu în ultimul rând, campioana Croaţiei, Rijeka, pentru care evoluează Florentin Matei, va întâlni cel mai probabil pe Salzburg, dacă cele două vor trece de TNS, respectiv Hibernians.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net