Jurgen Klopp îi îndeamnă pe fanii Liverpool să nu sărbătorească în stradă victoria lui Liverpool

Ultima actualizare:

    Jurgen Klopp îi îndeamnă pe fani să nu uite de rapiditatea cu care se respândeşte coronavirusul şi să fie responsabili Foto Gettyimages
Jurgen Klopp îi îndeamnă pe fani să nu uite de rapiditatea cu care se respândeşte coronavirusul şi să fie responsabili Foto Gettyimages

Antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, a transmis o scrisoare deschisă suporterilor formaţiei, în care le cere acestora să nu se mai adune pe străzi pentru a celebra primul titlu câştigat după 30 de ani de formaţia de pe Anfield Road. El a subliniat că obţinerea titlului este o bucurie imensă pentru Liverpool,dar a adăugat că este important ca fanii să nu uite de normele de distanţare socială şi să se expună riscurilor inutile pentru a sărbători în grup.

Liverpool a câştigat, joi seară, pentru a XIX-a oară campionatul Angliei, după ce echipa de pe locul doi în clasamentul Premier League, Manchester City, a fost învinsă cu scorul de 2-1 de Chelsea, în etapa a XXXI-a.

Vineri, în a doua zi de sărbătorire a titlului, 34 de persoane au fost rănite - trei grav - în timp ce mii de oameni au apărut pe malul râului care traversează oraşul, în ciuda restricţiilor privind adunările. De asemenea, pompierii au stins un foc mic la faţada unei clădiri. În aceste condiţii, antrenorul britanicilor, Jurgen Klopp a ţinut să transmită un mesaj fanilor, prin care i-a îndemnat să nu se expună riscurilor și să nu se adune în grupuri mari pentru a sărăbători victoria pe străzi întrucât pericolul răspândirii virusului nu a dispărut. 

Îndemnul lui Klopp pentru fanii ieșiți în stradă să celebreze victoria lui Liverpool

"Sunt o fiinţă umană şi pasiunea ta este şi pasiunea mea, dar acum cel mai important este să nu avem acest tip de adunări publice. Le datorăm asta celor mai vulnerabili din comunitatea noastră, lucrătorilor din sănătate care au dat atât de mult şi pe care i-am aplaudat, cât şi poliţiei şi autorităţilor locale. Vă rog, sărbătoriţi, dar sărbătoriţi într-un mod sigur şi în medii private, ca să nu riscăm să răspândim această boală îngrozitoare în comunitatea noastră! Dacă lucrurile ar fi altfel, nu mi-ar plăcea nimic altceva decât să sărbătorim împreună, să avem o paradă care să fie chiar mai mare decât cea după ce am câştigat Liga Campionilor anul trecut, astfel încât să putem împărtăşi cu toţii acest moment special, dar pur şi simplu nu este posibil. Cu toţii am făcut atât de mult pentru a lupta împotriva Covid-19 şi acest efort nu poate fi risipit. Când va fi timpul potrivit, vom sărbători. Dar deocamdată, vă rugăm să rămâneţi cât mai mult acasă", a transmis Klopp.

Jurgen Klopp nu vrea statuie pe Anfield Road 

Toată lumea îl elogiază pe germanul care a făcut-o pe Liverpool campioană a Angliei după 30 de ani. Antrenor al lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers și fost căpitan al „cormoranilor”, Steven Gerrard este cel care a propus să i se facă o statuie lui Jürgen Klopp lângă stadionul „Anfield”. Germanul a răspuns, cu modestie că nu dorește statuie, căci există nenumărate nume în istoria fotbalului care au avut reealizări mărețe și care nu au fost imortalizate în vreun fel. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net