Justin Ștefan, secretarul general al LPF, iese la atac: ”Naționala e a voastră, oameni buni!”

Ultima actualizare:

    Justin StefanFOTO: Sportpictures.eu
Justin StefanFOTO: Sportpictures.eu

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, iese la atac pentru schimbarea fotbalului românesc. El a publicat o scrisoare deschisă în care își anunță intenția lansării unei noi strategii pentru fotbalul profesionist din țară.

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, spune, într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul lpf.ro, că în decembrie va propune o nouă strategie pentru fotbalul profesionist, care să-i readucă pe toţi iubitorii fotbalului aproape de fenomen.

"Oameni buni, gata cu Liga lui Mitică! Naţionala nu e nici a lui Contra, nici a lui Mitică, ci a lui Bancu şi Mitriţă, a lui Tătăruşanu sau Stanciu.Uitaţi-vă peste tot în lume, fotbalul înseamnă respect, politeţe, ţinută, nu personaje de teapa lui Mitică Dragomir, care s-a vârât douăzeci de ani în faţa reflectoarelor prin tupeu şi s-a menţinut prin derapaje. Aşa s-a confiscat fotbalul, Liga devenind dintr-una a fotbaliştilor şi a cluburilor, una a lui Mitică, golită de adevăr şi sufocată cu vorbe goale. Vreau ca Liga să fie a lui Bancu, a lui Dennis Man, a lui Deac, a lui Omrani, a lui Nistor şi a lui Ţîru. Aşa cum Naţionala nu e a lui Contra, ci a lui Mitriţă, a lui Ianis şi a lui Cicâldău, pe care-l plimbăm ca să fie la număr, deşi clasa lui impunea o altă soluţie. Naţionala e a voastră, oameni buni, dar o putem respecta doar dacă vă respectăm pe dumneavoastră. Asta înseamnă cooperare, mai presus de interese personale sau orgolii distructive. Aceasta este ultima mea ieşire publică înainte de luna decembrie, când voi propune o nouă strategie pentru fotbalul profesionist, care să-i readucă pe toţi iubitorii fotbalului aproape de fenomen. Celor care se întreabă de ce abia acum, le răspund că e mai bine mai târziu decât niciodată. Căci fotbalul a făcut destule pentru mine, iar astăzi sunt gata, la rândul meu, să fac tot ce ţine de puterile mele pentru a ajunge acolo unde am mai fost cândva şi unde ne dorim cu toţii să fim. România are nevoie să se regăsească pe sine şi curajul propriu de a face lucuri mari.Acest text nu e un pamflet şi nici un  semnal de alarmă. E o promisiune", se arată în scrisoarea deschisă a secretarului generalal LPF.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net