Campioană a Italiei în ultimii 9 ani, Juventus Torino s-a impus cu 3-1, ieri seară (miercuri, 6 ianuarie), pe terenul lui AC Milan, în etapa cu numărul 16 a campionatului Italiei. Milanezii erau neînvinși din februarie 2020.


Golurile  confruntării au fost înscrise de Calabria (min. 41), respectiv Chiesa (min. 18, 62) şi McKennie (min. 76).
La acest derby au asistat și doi români, Ciprian Tătăruşanu (AC Milan) și Radu Drăgușin (Juventus) fiind rezerve.
Ultimul eșec suferit în Serie A de AC Milan data din 9 februarie anul trecut, când s-a înclinat (2-4) în fața lui Inter Milano. Gruparea milaneză avea o serie de 30 de meciuri fără eșec în campionat.  
În clasament, AC Milan se menține pe primul loc cu 37 de puncte, în timp ce Juventus este pe 4, cu 30 de puncte, dar și cu un meci mai puțin disputat.
După confruntare, antrenorul lui Juventus, Andrea Pirlo, a declarat: „Acest meci a fost capital pentru noi.  A fost important pentru a regăsi starea de spirit. Am venit cu această stare de spirit pentru a contral acest meci. Iar Chiesa a fost pentru acest rol”. 
De partea cealaltă, Stefano Pioli a considerat că „meciul a fost foarte echilibrat.  Juventus a fost câteodată mai bună ca noi, însă am fi putut să facem mai mult. Al doilea gol a schimbat multe lucruri. A devenit mai dificil pentru noi să revenim. La 1-1, portarul lor a avut o intervenție mare la șutul lui Dalot”, a spus antrenorul lui AC Milan, care a precizat că Zlatan Ibrahimovic ar putea reveni pe teren la meciul cu Cagliari, din 18 ianuarie. 

 
 
Loading...