Juventus a ratat finala Ligii Europa, Sevilla s-a calificat cu-n gol marcat în minutul 90+4!

Ultima actualizare:

    M'Bia a fost eroul celor de la Sevilla
M'Bia a fost eroul celor de la Sevilla

Benfica Lisabona s-a calificat în finală, după ce a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Juventus Torino, în manşa secundă a semifinalelor, în tur portughezii învingâng cu 2-1. De partea cealalată Sevilla a ajuns în ultimul act, deşi a fost învinsă cu 3-1 de Valencia, dar în tur s-a impus cu 2-0 şi datorită golului înscris în deplasare merge mai departe. Finala se va disputa 14 mai, de la ora 21.45, la Torino.

După o înfrângere la limită, dar cu gol marcat pe „Da Luz", Juventus era convinsă că va întoarce scorul în manşa secundă şi va ajunge în finala Ligii Europa. Până la urma, un 1-0 pe teren propriu ar fi fost specialitatea casei pentru o formaţie italiană. Socotelile torinezilor nu s-au potrivit însă cu ceea ce s-a întâmplat, joi seara, în retur. Pirlo şi compania au dominat posesia, dar senzaţia generală a fost că Juve a pedalat în gol. Deşi încurajată de un stadion arhiplin, Juventus a avut nevoie de 45 de minute ca să-şi creeze o adevărată ocazie de gol, însă un fundaş al portughezilor a respins de pe linia porţii. După pauză, acelaşi scenariu cu gazdele dominând steril, în faţa unei echipe care s-a apărat în stil italian, închizând toate culoarele.

Benfica a rămas în zece oameni, după 67 de minute, Perez primind două „galbene" în şase minute. Nici în superioritate numerică, torinezii n-au fost mai periculoşi. Un gol anulat pentru un ofsaid corect semnalizat şi o lovitură de cap parată de Oblak, în prelungiri. Cam atât pentru Juve în mai bine de 30 de minute în care s-a jucat 11 la 10. Elevii lui Jorge Jesus au rezistat ca o mare echipă şi, la 14 mai, se vor întoarce la Torino, pentru a doua lor participare consecutivă în finala Ligii Europa. În sezonul trecut, au fost învinşi de Chelsea, scor 1-2, pe „Amsterdam ArenA". De această dată, „vulturii" ţintesc al treilea lor trofeu european, după Cupa Campionilor Europeni pe care au cucerit-o în stagiunea 1961-1962.

Antrenorul lui Juve i-a făcut praf pe cei de la Benfica

"Merge în finală echipa care merită cel mai puţin după cele două meciuri. Benfica a tras două şuturi la poartă în două meciuri şi a marcat de două ori. Nici arbitrul nu a fost la înălţime, nu a acordat un penalti evident, nu ştiu cum nu a văzut henţul lui Markovici la lovitura de cap a lui Llorente. Deja în tur ni s-a refuzat un penalti şi eliminarea lui Perez pentru un fault la Chiellini. Este o mare deziluzie. Am dat totul, dar nu am avut noroc", a declarat Conte.

Remontada frântă în minutul 90+3

Dacă semifinala Juventus - Benfica a fost dramatică, deoarece italienii au ratat finala pe care o vor găzdui, în schimb, manşa a doua a confruntării dintre Valencia şi Sevilla a avut o desfăşurare nebună de scor. După 2-0, în tur, pe teren propriu, Sevilla era cu un picior în ultimul act al Ligii Europa. Trupa pregătită de Unai Emery a avut însă o primă repriză de coşmar pe „Mestalla", iar după 28 de minute tabela de marcaj arăta 2-0 pentru Valencia! După pauză, Mathieu a făcut chiar 3-0 (70), iar „liliecii" erau pe cale să reuşească o a doua revenire fabuloasă în această ediţie a Ligii Europa.

În turul precedent, Valencia a pierdut, în tur, la Basel cu 0-3, pentru ca în retur să învingă cu 5-0, după prelungiri, şi să ajungă în semifinale. Când toată lumea se pregătea să celebreze calificarea în finala de la Torino, fiesta s-a transformat în tragedie. Camerunezul Stephane MţBia a înscris în minutul 90+4 şi a trimis Sevilla în ultimul act, spre disperarea unui stadion întreg.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net