La atac, dar cu cine? Dilemele lui Contra pentru meciul cu Norvegia

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu
Nicuşor Stanciu

Cosmin Contra are câteva semne de întrebare privind alcătuirea primului 11 în confruntarea de vineri de la Oslo. Dacă în apărare şi la mijloc lucrurile sunt clare, jucătorii de atac vor fi decişi de selecţioner în ultima clipă.

Într-un meci în care o înfrângere îi cam scoate din calculele calificării directe la Euro 2020, tricolorii sunt nevoiţi să forţeze obţinerea unei victorii pe terenul Norvegiei, egalul fiind doar o variantă de compromis. În aceste condiţii, presiunea e enormă pe Contra în ceea ce priveşte alegerea celor mai indicaţi jucători de profil ofensiv, care să producă faze periculoase şi să dea goluri pe arena „Ullevaal”. În sistemul devenit clasic la naţionala noastră, 4-2-3-1, selecţionerul are ezitări pe toate posturile de la mijloc în sus, bătuţi în cuie ca titulari fiind doar portarul Tătăruşanu, cei patru fundaşi (Benzar, Săpunaru, Grigore, Bancu) şi cei doi închizători, Răzvan Marin şi Tudor Băluţă. În faţa acestora, în linia de trei mijlocaşi ofensivi, Cosmin Contra are la dispoziţie mai multe soluţii viabile. Pe dreapta, consacratul Chipciu (în scădere de formă) simte în spate concurenţa mai tânărului Dennis Man. Situaţia e identică în centru, acolo unde „arabul” Stanciu şi Ianis Hagi pornesc cu şanse egale la titularizare. În schimb, pe poziţia de aripă stânga, Gicu Grozav e favoritul lui Contra, cu Ciprian Deac şi Alex Maxim la pândă. Referitor la atacantul de careu, selecţionerul îi are la dispoziţie pe Ţucudean, Keşeru şi Puşcaş, toţi trei având motive întemeiate să intre din primul minut contra norvegienilor.

Echipa României contra Norvegiei

Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru, Grigore, Bancu – Marin, Băluţă – Chipciu (Man), Stanciu (Hagi), Grozav (Deac) – Ţucudean (Puşcaş)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net