La echipa națională după 2.349 de zile

Ultima actualizare:

    Ciprian Deac  are 11 meciuri la  echipa naţională
Ciprian Deac are 11 meciuri la echipa naţională

Începutul lui septembrie este unul de foc pentru naţionala României. Tricolorii joacă în preliminariile mondialului din Rusia cu Armenia, acasă, şi Muntenegru, în deplasare. Pentru cele două jocuri, selecţionerul Chrtistoph Daum a ales câţiva jucători-surpriză.

Cu şanse doar teorice de a mai prinde barajul pentru Mondialul din 2018 şi cu multe voci care-l critică din de în ce mai ascuţit. De la asta pleacă selecţionerul Christoph Daum în pregătirea ”dublei” cu Armenia şi Muntenegru, din preliminariile turneului final de vara viitoare.  Naţionala nu mai are voie să piardă puncte pentru a putea spera la o minune în actuala campanie de calificare.

Până la minuni, selecţionerul german se ţine de surprize privind alcătuirea lotului cu care va aborda cele două partide. I-a lăsat acasă pe atacanţii Alibec şi Keşeru, pe Budescu l-a pus pe lista ”adiţională”, în schimb i-a readus pe Adi Popa, Alex Maxim şi Ciprian Deac. Dacă primii doi au fost destul de recent în anturajul echipei naţionale, mijlocaşul de 31 de ani al CFR-ului a văzut mai bine de şase ani meciurile tricolorilor doar la televizor. Deac are 11 convocări la naţională, toate în perioada 2010-2011, iar ultimul joc pe care l-a disputat pentru prima reprezentativă a fost cel cu Bosnia, din 26 martie 2011. A fost pe bancă şi la cel cu Luxemburg, disputat trei zile mai târziu, dar n-a ”prins” nici un minut.

De atunci, de 2.349 de zile, mijlocaşul n-a mai fost chemat. Daum i-a apreciat evoluţiile şi se bazează pe el. ”Deac poate fi o surpriză pentru unii, dar pentru mine este o consecinţă normală în urma performanţelor sale din ultima jumătate de an. Este un jucător cu caracter şi cu foarte multe calităţi. Urmăresc să învăţ mai multe despre el”, a explicat selecţionerul neamţ.

Lotul convocat de Christoph Daum

simeon stalpnicul png

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes), Costel Pantilimon (Watford), Florin Niţă (FCSB);Fundaşi: Bogdan Ţîru (FC Viitorul), Vlad Chiricheş (Napoli), Valerică Găman (Karabükspor), Alin Toşca (Betis), Romario Benzar (FCSB), Steliano Filip (Dinamo), Cristian Ganea (FC Viitorul), Sergiu Hanca (Dinamo);Mijlocaşi: Eric Bicfalvi (FC Ural), Răzvan Marin (Standard), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Mihai Pintilii (FCSB), Alexandru Băluţă (CSU Craiova), Ciprian Deac (CFR Cluj), Alexandru Maxim (Mainz);Atacanţi: Andrei Ivan (FC Krasnodar), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Bogdan Stancu (Bursaspor), Florin Andone (Deportivo), Adrian Popa (Reading).

image
image
image
image
image
image
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net