La FC Braşov nu-ţi primeşti banii nici mort

Ultima actualizare:

    Csaba Gyorffy trăieşte dintr-o pensie de 1200 de lei
Csaba Gyorffy trăieşte dintr-o pensie de 1200 de lei

Respectul angajatorului pentru angajat e în România atât de mic încât pare fără sens să discuţi pe marginea problemei, mai ales că nu există interes şi protecţie din partea statului şi totul rămâne fără ecou. Unele situaţii strigătoare la cer necesită însă atenţie, iar ce s-a întâmplat în perioada trecută la clubul de fotbal FC Braşov pare ireal.

Csaba Gyorffy, 71 de ani, legendă a „stegarilor", bate degeaba de şase luni la porţile clubului pentru a recupera cele patru salarii restante ale ginerelui său, fost angajat al clubului, care a decedat la începutul anului!

La început de ianuarie, familia lui Gyorffy a primit o veste teribilă. Ginerele lui, Ion Stoian, unul dintre cei mai vechi angajaţi de la FC Braşov, murea la Spitalul Fundeni din Bucureşti. La doar 48 de ani, „Ţîcă", aşa cum îl numeau apropiaţii, era unul dintre cei mai vechi angajaţi de la FC Braşov, iar în ultimii 20 de ani s-a ocupat de aprovizionarea cantinei fotbaliştilor ca şef de unitate. Ca mai toţi angajaţii clubului, şi el avea salarii restante, nerecuperate nici pînă în ziua de azi de socrul său, Csaba Gyorffy. Stoian a lăsat în urmă o soţie, Dalma, şi o fetiţă, Antonia, de doar 11 ani.

„Am fost la club în ziua cînd a murit «Ţîcă». Am primit un ajutor de înmormântare de 2.000 de lei şi un salariu de 1.300 de lei, dar aia era doar o mică parte din banii care ne trebuiau pentru înmormântare. Zotta mi-a spus că în câteva zile, maxim o săptămână, voi primi şi celelalte patru salarii. Am crezut că sunt oameni de bună credinţă, aşa că am împrumutat bani pentru înmormîntare de la bunul meu prieten, Petrică Cadar. Şi uite cum, de luni de zile, mă chinui să îi recuperez, de am ajuns să îmi fie pur şi simplu jenă să dau ochii cu prietenul meu care m-a ajutat la necaz. De atunci am mai fost de cîteva ori la club, dar de fiecare dată am primit acelaşi răspuns: nu avem bani. Vino săptămîna viitoare, aşa îmi spuneau. Nici la pomană nu am fost ajutat nici măcar cu o apă minerală. Sînt nişte nemernici, ăştia nu sînt oameni! Cum poţi să îţi baţi joc de un om aflat într-un aşa necaz. Am vrut să ajung la patronul Ioan Neculaie să-i spun toate problemele, dar nu s-a putut, mereu am fost oprit. Eu chiar cred că el nici nu ştie despre această problemă, chiar mi-e greu să cred că ştie şi nu a găsit o cale să o rezolve. Jur că nu mai calc la stadion şi nici la club atât cît voi trăi. Mă doare sufletul pentru ce mi-au făcut mie, după ce «Ţîcă» s-a dus. Nu pot să cred că un angajat model, cum a fost el, nu şi-a putut primi salariul nici după moarte. E strigător la cer", a spus Gyorffy, fost jucător al braşovenilor, dar şi internaţional olimpic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net