La Rapid nu sunt bani nici de banane!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Jucătorii Rapidului au bifat ieri a doua zi de grevă din cauza faptului că nu li s-au plătit salariile pe februarie. După ce au pierdut şi 90% din restanţe, aceştia nu se mai lasă păcăliţi de vorbe şi jură că nu se vor mai antrena până nu văd banii pe card. Lipsurile de la echipă sunt însă mult mai mari, iar mâncarea şi alte necesităţi ale jucătorilor le sunt oferite de către unii fani mai cu stare.

Cea mai hilară situaţie din ultimul timp, inimaginabilă pentru un club cu pretenţii ca Rapid, a avut loc înaintea meciului cu Pandurii Târgu Jiu, de sâmbăta trecută. La şedinţa tehnică, preşedintele Ioan Taban a încercat să facă pe şeful şi să-i ia la rost pe subalterni. După ce la club s-a aruncat cu sutele de mii de euro în trecut, Taban le-a reproşat acum angajaţilor un lucru fantastic, în momentul când a văzut pe o masă 12 banane şi 12 sticle de apă plată.

„Pentru ce sunt bananele astea? Ce faceţi cu ele?", a întrebat şeful clubului. Când i s-a răspuns că sunt pentru copiii de mingi, aceste lucruri fiind tot ceea ce primesc aceştia, Taban a luat foc.

„Cum, 12, atât de mulţi sunt? Dar nu se poate să punem doar doi la o poartă şi doi la cealaltă?", a fost replica preşedintelul Consiliului de Administraţie. Când i s-a spus că e regulă şi că nu se poate şi primind argumentul că trebuie să dea cineva mingea în teren şi când iese în aut de margine, acesta s-a lăsat convins. Absurditatea reacţiilor lui Taban, omul care reprezintă la echipă interesele lui Copos, nu ale jucătorilor, s-a demonstrat şi în trecut.

În cantonamentul de iarnă, din Spania, când s-a definitivat lista cu rezervările pentru hotel, Taban a vrut să-l taie de pe listă pe magazioner, spunând că pot şi ceilalţi oameni din staf să care bagajele, echipamentul şi jaloanele.

Când i s-a explicat că un magazioner e indispensabil unei echipe, Taban a bătut din nou în retragere. Acesta nu este foarte apreciat la echipă pentru că nu este om de fotbal şi jucătorii şuşotesc pe la colţuri că nu se pricepe la fenomen ci e doar un intermediar al lui Copos. Fotbaliştii se şi amuză şi îl poreclesc „Poştaşul". Şi la baza de pregătire din Bucureştii Noi sunt probleme constante cu utilităţile şi chiar cu mâncarea.

Jucătorii au rămas fără hrană în perioada trecută şi, pentru a rezolva problema, Costel Muraru, un rapidist vechi şi cu dare de mână, care are un restaurant, le trimite zilnic produse pentru ca bucătăresele de la Pro Rapid să aibă ce să gătească. „E un gest pe care îl fac să ajut Rapidul. Nu primesc nici un ban pentru asta, ci doar mi se dă voie să pun un afiş cu afacerea mea la stadion, pentru reclamă. Nici nu m-am gândit dacă mai mult pierd sau mai mult câştig. Bani, altădată", a declarat acesta.

Până atunci, jucătorilor li se aduceau sandwich-uri tot pe prietenie, nu pe bani, de la un fast-food al unui rapidist. De asemenea, de nenumărate ori, la Pro Rapid s-a întrerupt furnizarea apei, pentru neplată, iar jucătorii au plecat acasă fără să facă duş. Probleme au fost şi sunt în continuare cu motorina pentru autocarul echipei, care este şi ea cumpărată pe datorie, de la diverşi intermediari, de multe ori la negru, nu direct de la pompă.

Singurii bani vin din bilete

George Copos a declarat că şi-a făcut ultima datorie faţă de Rapid plătind datoriile pentru a lua licenţa. Cum patronul nu va mai investi de acum încolo niciun euro în Rapid, rămâne de văzut de unde îşi vor primi jucătorii salariile pe care le aşteaptă. În acest moment, singurele venituri ale clubului sunt din biletele vândute la meciurile de acasă. O şansă pentru a se strânge o sumă frumoasă ar fi peste două săptămâni, la meciul cu Steaua, când se aşteaptă ca stadionul să fie plin.

Anomaliile de la Rapid, pe scurt

*nu se dau bani nici pentru fructele copiilor de mingi*motorina pentru autocar se cumpără pe datorie sau la negru*rămân des fără apă caldă pentru duşurile jucătorilor, din cauza neplăţii*mănâncă din mila unui rapidist care are un restaurant şi le trimite produse*în deplasări n-au bani de camere pentru oameni importanţi din staf, care sunt lăsaţi acasă*nu s-au mai cumpărat de luni de zile susţinătoare de efort pentru fotbalişti*orice jucător care se accidentează se tratează pe banii lui*cateringul de la meciurile oficiale e asigurat de o firmă care dă Rapidul constant în judecată pentru neplată

Roman: «N-am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!»

Pentru a susţine toate aceste afirmaţii, care nu sunt invenţiile nimănui ci cruda realitae din Giuleşti, Click! a vorbit cu Mihai Roman, unul dintre jucătorii de bază ai Rapidului. Acesta confirmă şi el problemele incredibile cu care se confruntă.

Mihai, şi tu eşti în grevă?

Toată lumea. Nu se poate aşa ceva. În virtutea faptului că aşa e legea, am înţeles cu toţii că am pierdut 90% din restanţe. Dar măcar tot în virtutea legii insolvenţei, care spune că trebuie să avem banii la zi, ne aşteptam să ne primim salariile. Nu s-a întâmplat asta.

Şi care e explicaţia?

Nici eu nu mai înţeleg nimic. Tot ce pot să spun că asta e ţara asta şi asta e legea românească.

Tu câţi bani ai de primit?

Salariul pe februarie, ca toată lumea şi acum, că am intrat în aprilie, trebuie să vină şi banii pe martie.

Vă gândiţi să nu jucaţi meciul cu Gloria Bistriţa?

Nu ştiu, mai e până duminică. Un lucru e clar: nu ne mai antrenăm până nu vedem banii pe card.

Ai mai întâlnit la vreun club o situaţie ca asta?

Vă spun sincer că nu. Nici la Braşov şi nici măcar la Suceava, de unde m-am lansat, n-am avut de-a face cu astfel de situaţii.

Totuşi, poate scapi, se spune că eşti urmărit de cluburile din Franţa...

(râde). Ar fi ceva, dar nu ştiu nimic. Am auzit că au fost agenţi în tribună la meciul cu Pandurii, dar nu ştiu dacă au fost după mine.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net