„Leii” de la Sporting Lisabona, bătuţi în cap de proprii suporteri! VIDEO

Ultima actualizare:

    Banda de huligani care i-a atacat pe jucătorii lui Sporting
Banda de huligani care i-a atacat pe jucătorii lui Sporting

Fotbaliştii echipei portugheze au fost agresaţi violent de proprii fani, la vestiare

Ratarea calificării în preliminariile Ligii Campionilor i-a durut rău pe suporterii lui Sporting. Răzbunarea a fost cruntă, fotbaliştii grupării din Lisabona simţind pe propria piele furia unui grup de 50 de huligani.

Duminică, în ultima etapă din campionatul Portugaliei, fosta adversară a FCSB-ului avea nevoie de victorie în deplasare, cu Maritimo, pentru a-şi asigura locul 2 şi prezenţa în viitoarea ediţie a preliminariilor Ligii Campionilor. Sporting Lisabona a fost învinsă însă cu 2-1, cedând poziţia secundă rivalilor de moarte de la Benfica. Scenariul a fost unul de nesuportat pentru susţinătorii „leilor”, iar câţiva dintre aceştia au pus la cale pedepsirea imediată a fotbaliştilor. Astfel, aproximativ 50 de fani cu cagule pe cap au decis să intre marţi în baza de antrenament a „leilor”, care se pregăteau pentru finala Cupei de la finalul acestei săptămâni. Jucătorii şi staff-ul tehnic au trecut prin momente de groază la vestiare, mulţi dintre ei fiind loviţi fără milă de banda de bătăuşi.


    Rănile suferite de Bas Dost
Rănile suferite de Bas Dost

Ulterior, pe reţelele de socializare, au apărut şi dovezi ale măcelului. De exemplu, internaţionalul olandez Bas Dost, cel mai bun marcator al echipei, s-a ales cu câteva tăieturi urâte la nivelul capului. De asemenea, doi dintre secunzii antrenorului Jorge Jesus au avut nevoie de asistenţă medicală.

În cele din urmă a intervenit şi poliţia, care a operat peste 20 de arestări, în timp ce oficialii lui Sporting şi şefii Federaţiei au condamnat incidentul. „Aceştia nu sunt fani, sunt criminali”, au ţinut să precizeze conducătorii fotbalului din Portugalia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net