Liderul nu vrea să-şi piardă punctele şi cere schimbarea regulamentului

Ultima actualizare:

    CFR are acum două puncte peste Alibec şi compania, dar în play-off va rămâne doar unulFoto Click!
CFR are acum două puncte peste Alibec şi compania, dar în play-off va rămâne doar unulFoto Click!

CFR Cluj e pe primul loc în Liga 1, cu un avantaj de două puncte faţă de FCSB şi de opt faţă de CS U Craiova. De această diferenţă se va alege însă praful în play-off, când punctele se vor înjumătăţi şi echipele din spate se apropie de cele din faţă fără să facă nimic.

Acest lucru nu e pe placul conducătorilor din Gruia, care spun că au muncit pentru a face aceste puncte şi nu e normal să le piardă în ultima parte a stagiunii. "Această înjumătățire a punctelor nu este corectă. De exemplu, dacă acum s-ar termina campionatul, noi am avea un punct peste Steaua și doar patru peste Craiova, în loc de două, respectiv opt. Nu vorbesc doar din perspectiva CFR-ului, ci a tuturor echipelor. Nu mi se pare corect. Sistemul cu play-off și play-out este unul bun. Cred că a crescut nivelul Ligii I, dar regula înjumătățirii punctelor nu este ok. Dacă mai multe cluburi vor fi de acord cu această idee, vom face o cerere la LPF și nu văd de ce nu s-ar putea schimba acest lucru", a declarat Iuliu Mureșan la TV Pro X.

Judecata preşedintelui ardelenilor pare logică, doar că un lucru i se poate reproşa şi lui. Acela că nu a avut aceeaşi atitudine şi anul trecut, când Gheorghe Hagi ţipa ca din gură de şarpe că nu e normal să se înjumătăţească punctele şi echipa lui să-şi piardă avantajul câştigat în sezonul regular. Atunci, CFR făcea parte din plutonul urmăritoarelor şi o avantaja această înjumătăţire, astfel c ă toată lumea a tăcut mâlc. În aceste condiţii, doar cu liderul plângându-se singur de această nedreptate, şedinţa cu restul conducătorilor din Liga 1 pentru schimbarea regulamentului nu are vreun sorţ de izbândă. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net