Liga 1, la final de 2016. Hagi e lider, campioana e în afara play off-ului. Vezi reperele anului!

Ultima actualizare:

    Răzvan Marin e unul dintre cei mai valoroşi jucători ai VitoruluiFoto: Mediafax
Răzvan Marin e unul dintre cei mai valoroşi jucători ai VitoruluiFoto: Mediafax

Fotbalul românesc va intra la hibernare după derby-ul din Cupa Ligii, dar Liga 1 s-a înterupt deja după etapa cu numărul 21, încheiată ieri. Iată cele mai importante lucruri de reţinut din ce s-a jucat până acum!

Viitorul lui Gheorghe Hagi e lider în Liga 1 şi va ramane o lună şi jumătate cu acest statut. Are 42 de puncte, două peste Steaua, şi speră ca până la reluarea campionatului să nu se dezintegreze atât de mult încât să intre în play-off fără şanse la titlu.

Gaz Metan putea să termine en-fanfare, dar a pierdut acasă în chiar ultimul meci, cu campioana Astra, şi va ierna pe 3, la egalitate de puncte cu CS U Craiova.

Campioana Astra a început dezastruos, dar şi-a mai revenit şi este acum la un punct de locul 6, ultimul care duce în play-off. Are timp să-l recupereze în cele cinci meciuri rămase din sezonul regulat.

Cele trei echipe care au început depunctate sezonul 2016-2017 au recuperat şi sunt acum pe plus. CFR Cluj şi ASA Târgu Mureş, începute cu -6 puncte, au acum 30, respectiv 9 puncte, iar ACS Poli, depunctată cu 14 puncte, e eroina Ligii 1 după ce a ajuns la plus 8.

Golgheterul campionatului este Azdren Llullaku, albanezul Mediaşului, care a înscris 16 goluri în 21 de meciuri.

Mihai Roman, de la FC Botoşani, a marcat cel mai rapid gol al sezonului, chiar aseară, în Viitorul - Botoşani, 3-1. Fostul rapidist a deschis scorul după doar 8 secunde.

Tot etapa cu numărul 21 a mai oferit o premieră. ASA Târgu Mureş - Pandurii Târgu Jiu s-a întrerupt după pauză pentru că gorjenii au refuzat să mai intre pe teren din cauza condiţiilor de joc, iar partida va fi probabil prima a sezonului decisă la masa verde.

Cei mai sancţionaţi jucători au fost Tamaş şi Bud, cu câte 8 galbene încasate, iar cel mai eliminat a fost Miron, de la Botoşani, trimis la cabine de trei ori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net