Liga 1 se măreşte la 16 echipe?

Ultima actualizare:

    Dinamo a castigat play-out-ul in ultima editie a Ligii 1FOTO: Sportpictures.eu
Dinamo a castigat play-out-ul in ultima editie a Ligii 1FOTO: Sportpictures.eu

Liga 1 se preăteşte de schimbare, aşa cum a promis la alegeri preşedintele Răzvan Burleanu. Conform ediţiei de ieri a cotidianului „Gazeta Sporturilor”, din ediţia 2019/ 2020, prima divizie va avea cu două echipe mai mult, adică 16 formaţii.

Pentru a putea ajunge la acest număr de echipe – în ediţia care va începe în luna iulie sunt tot 14, ca până acum – cei de la FRF vor să opereze schimbări la nivelul Ligii a doua, adică în loc de două echipe să promoveze direct 4. Astfel, ar rezulta cele 16 cluburi necesare noului campionat.

Conform aceleiaşi surse, se intenţionează şi schimbarea desfăşurării play-out-utului, pentru a se oferi o miză şi acestuia, în afara evitării retrogradării. Astfel, dacă play-off-ul se va juca la fel ca până acum, cu 6 echipe, în play-out vor fi 10 echipe, împărţite în două grupe de câte 5. Ocupantele primelor două locuri din cele două serii vor juca nişte semifinale „în cruce”, învingătoarele urmând să-şi dispute finala play-out-ului. Învingătoarea acestuia va juca un meci de baraj, în deplasare, cu ocupanta ultimului loc de Europa din play-off. Miza ar fi uriaşă, pentru că echipa câştigătoare va juca în Liga Europa. În ceea ce priveşte retrogradatele, se va juca un meci de baraj între ocupantele locurilor 4 şi 5 din cele două serii, în sistem „cruce” (locul 4 din grupa A contra poziţiei 5 din grupa B şi invers). Pierzătoarele ar retrograda.

Dacă varianta dezvăluită în premieră de „Gazeta Sporturilor” va fi adoptată, atunci echipele vor disputa câte 40 de meciuri pe sezon, cu patru mai multe decât în campionatele precedente. Această propunere ar urma să fie supusă la vot înaintea începerii sezonului din Liga a doua.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net