Liga Campionilor se „curăță” de români. Hagi și Stanciu, scoși din Europa

Ultima actualizare:

    Nicușor Stanciu
Nicușor Stanciu

Echipele lui Ianis Hagi (Genk) și Nicușor Stanciu (Slavia) nu mai au nici o șansă de a juca în primăvară, nici măcar în Liga Europa.

Cu Hagi și Stanciu pe teren, campioanele Belgiei, respectiv Cehiei, și-au „conservat” ultimul loc în grupe, pierzând orice posibilitate de calificare în optimile Ligii Campionilor sau în 16-mile Ligii Europa. Răzvan Marin, Florin Andone și Tătărușanu riscă la rândul lor eliminări.

România a avut în acest an la startul grupelor Ligii Campionilor un număr record de jucători (5), cum rar s-a întâmplat de-a lungul timpului. Din păcate, internaționalii noștri au stat mai mult pe banca de rezerve, iar rezultatele echipelor lor au fost departe de așteptări. În grupe extrem de dificile, Ianis Hagi (Genk) și Nicușor Stanciu (Slavia Praga) sperau măcar la poziția a treia, calificantă în 16-imile Ligii Europa, dar și acest colac de salvare a fost pierdut. Miercuri seară, Ianis a prins pe teren ultimele 11 minute într-o nouă umilință suferită de Genk împotriva lui Salzburg (1-4 acasă, după 2-6 în tur). Chiar și cu un nou antrenor, fiul lui Gică Hagi continuă să fie lăsat cu regularitate în afara titularilor, lucru pe care mijlocașul de 21 de ani nu și l-a dorit atunci când a plecat de la Viitorul.

Dacă lui Ianis nu i-au fost oferite prea multe șanse, Nicușor Stanciu a fost titular în toate cele cinci super-confruntări ale Slaviei Praga în grupa de foc cu Barcelona, Dortmund și Inter. Așa cum era de așteptat, Slavia și-a menținut postura de „cenușăreasă”, iar Stanciu are regretul că nu și-a putut ajuta mai mult echipa. În meciul de miercuri cu Inter, 1-3 la Praga, românul a fost încă o dată unul dintre cei mai activi jucători ai cehilor, dar fără folos. Cu șanse de calificare în optimile Ligii Campionilor au mai rămas doar doi români, Răzvan Marin (Ajax) și Ciprian Tătărușanu (Lyon), care n-au prins până acum nici măcar un minut în faza grupelor. Ambele grupări își pot asigura prezența în optimi în ultima rundă, cum la fel de bine pot pierde totul. Nici Florin Andone (accidentat) n-o duce prea bine la Galatasaray, turcii având nevoie de o mică minune pentru a ajunge în 16-mile Ligii Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net