Lionel Messi, trofeu pentru cel mai bun jucător din Europa

Ultima actualizare:

    Lionel Messi e cel mai bun fotbalist din Europa
Lionel Messi e cel mai bun fotbalist din Europa

Lionel Messi, vedeta Barcelonei, a câştigat trofeul acordat de UEFA jucătorul sezonului 2014-2015. Ceilalţi finalişti au fost colegul său de la catalani, Luis Suarez şi rivalul de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo.

La Monaco, joi seara, Lionel Messi a fost ales cel mai bun jucător din cadrul competiţiilor organizate de Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) în sezonul 2014-2015, premiu pe care l-a obţinut şi în 2011. Ca performanţă el a reuşit “tripla” cu Barcelona, campionatul Spaniei, Cupa Spaniei şi Liga Campionilor.

Lionel Messi: top zece cei mai buni fotbalişti din Europa

Argentinianul a obţinut trofeul, finaliştii fiind Luis Suarez şi Cristiano Ronaldo. Iată restul clasamentului, alcătuit în urma voturilor celor 54 de jurnalişti din juriu: Gianluigi Buffon (Juventus) — locul 4, Neymar (Barcelona) — 5, Eden Hazard (Chelsea) — 6, Andrea Pirlo (Juventus) — 7, Arturo Vidal (Juventus) — 8, Carlos Tevez (Juventus) — 9, Paul Pogba (Juventus) — 10.

Premiul lui Lionel Messi l-a făcut foarte mândru pe preşedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, mai ales că argentinianul e primul fotbalist care a primit acestă distincţie de două ori. “Lionel Messi este cel mai bun jucător din lume și știm că el își dorește în continuare să joace la fel de bine. Este incredibil ce face el în fiecare meci și cum se zbate pentru ca totul să decurgă foarte bine”, a spus acesta.

Lionel Messi: şefii Barcelonei vor înapoi Balonul de Aur

“În ceea ce privește Balonul de Aur, Leo este cel mai bun jucător din lume, astfel că este normal ca el să câștige totul”, a mai spus Bartomeu. În ultimele două sezoane, ”Balonul” i-a revenit lui Cristiano Ronaldo. Sezonul trecut, Messi a înscris 43 de goluri în campionat, zece în Liga Campionilor şi cinci în Copa del Rey. Conducătorul echipei catalane vrea acum şi trofeul pentru câştigarea Campionatului Mondial al Cluburilor, ce va avea loc în decembrie.

Lionel Messi le-a mulţumit tuturor prin intermediul paginii sale de facebook. “Mulţumesc colegilor mei, familiei, prietenilor şi fanilor pentru că mereu m-au susţinut. Fără voi era imposibil să câştig aceste premii. A fost un an bun, dar sezonul acesta vrem să avem mai multe realizări”, a afirmat acesta.

Sud-americanul a fost votat pe siteul UEFA şi pentru cel mai frumos gol al sezonului precedent în competiţiile UEFA: în meciul cu Bayern Munchen din Liga Campionilor. A fost ales de 39 la sută dintre participanţii. Pe locurile următoare s-au situat Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - 24 la sută, Aaron Ramsey (Arsenal Londra) - 9 la sută.

În urma clasamentului condus de Lionel Messi s-au mai clasat: Andres Iniesta (FC Barcelona) - 7 la sută, Erik Lamela (Tottenham Hotspur) - 5 la sută, Vasil Kobin (Metalist Harkov) - 4 la sută, Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg) - 4 la sută, Vitorino Antunes (Dinamo Kiev) - 3 la sută, Robbie Muirhead (naţionala under-19 a Scoţiei) - 3 la sută şi Mariam Abdulai (naţionala feminină under-17 a Belgiei) - 2 la sută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net