Lista neagră a fotbalului. Decesele care au îndoliat sportul rege

Ultima actualizare:

    Jucătorul dinamov Patrick Ekeng a murit, în 6 mai, la 26 de ani, după ce s-a prăbuşit pe teren, la meciul cu FC Viitorul
Jucătorul dinamov Patrick Ekeng a murit, în 6 mai, la 26 de ani, după ce s-a prăbuşit pe teren, la meciul cu FC Viitorul

În ultimii 20 de ani, fotbalul mondial şi cel intern a fost zguduit de multe decese ale fotbaliştilor activi, drama lui Davide Astori fiind doar ultima dintr-o serie mai lungă.

Din păcate, nici România nu a fost ocolită de astfel de evenimente neplăcute, decesul lui Ekeng, decedat în 2016 după ce a căzut inert la mijlocul terenului în minutul 70 al meciului Dinamo – Viitorul, fiind ultimul caz. Iată o trecere în revistă a celor mai cunoscute cazuri din fotbalul intern şi internaţional.

6 mai 2016: Dinamovistul Patrick Ekeng (26 de ani) a decedat la spital după ce s-a prăbuşit în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul, fără a fi atins de cineva.

14 aprilie 2012: Piermario Morosini (26 de ani) a încetat din viaţă, după ce s-a prăbuşit pe teren în minutul 31 al meciului jucat de Livorno în deplasare cu Pescara.

8 august 2009: Daniel Jarque (26 de ani), a decedat după ce a suferit un infarct în timp ce vorbea la telefon, în camera hotelului din Coverciano, unde se afla în cantonament cu Espanol, echipă al cărei căpitan era.

28 august 2007: Jucător la FC Sevilla, Antonio Puerta a murit la trei zile după ce a suferit mai multe stopuri cardiace. El s-a prăbuşit mai întâi pe teren la un meci de campionat cu Getafe, iar apoi în vestiar.

25 ianuarie 2004: Internaţionalul ungar al echipei Benfica, Miklos Feher (24 de ani), a decedat în urma unui stop cardiac suferit într-un meci cu Vitoria Guimaraes.

26 iunie 2003: Mijlocaşul camerunez Marc Vivien Foe (28 de ani) a decedat la câteva minute după ce a fost victima unei crize cardiace în timpul meciului cu Columbia, din cadrul Cupei Confederaţiilor.

5 octombrie 2000: Căpitanul lui Dinamo, Cătălin Hâldan, a decedat în urma unui accident vascular cerebral suferit în timpul meciului amical Ş.N. Olteniţa - Dinamo Bucureşti.

24 iulie 1999: Ştefan Vrăbioru (23 de ani), care intrase de 13 minute în joc, s-a prăbuşit pe gazon în minutul 68 al meciului Rapid – Astra, murind în drum spre spital. Apoi s-a stabilit că acesta era suferind de inimă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net