Lovitură de la UEFA: echipele din România, duse în a treia cupă europeană!

Ultima actualizare:

    FCSB a fost eliminată de Rapid Viena în ultima ediţie a Ligii Europa
FCSB a fost eliminată de Rapid Viena în ultima ediţie a Ligii Europa

În afara campioanei, celelalte formaţii de club de la noi vor evolua începând din 2021 în Liga Europa 2, o competiţie nouă creată de UEFA.

După ce a încâlcit sistemul de calificare la Europene cu Liga Naţiunilor, forul european mai face o schimbare majoră, de această dată la nivelul cluburilor. Din toamna anului 2021, Liga Campionilor şi Liga Europa vor fi completate cu Liga Europa 2, toate trei competiţiile urmând să aibă în faza grupelor acelaşi număr de echipe, 32. Cum România a alunecat serios în ultimii ani în clasamentul coeficienţilor (în acest moment suntem pe poziţia 29), ţara noastră va trimite campioana în preliminariile Ligii Campionilor, ca şi în prezent, plus alte trei echipe în calificările pentru Liga Europa 2. Aşadar, nu vom avea mai multe echipe calificate în cupele europene, ci vom evolua într-o companie mai slabă, contra unor grupări clasate pe la mijlocul clasamentelor în ţările cu campionate puternice. Ca urmare, miza titlului de campioană în Liga I va creşte din sezonul 2020-2021, aceasta fiind singura echipă de la noi care ar putea evolua în grupele Ligii Campionilor sau a primei divizii din Liga Europa, acolo unde şi banii vor fi mai mulţi.

Ca să creştem numărul de echipe în cupele continentale, România trebuie să urce cel puţin până pe locul 15 în clasamentul coeficienţilor UEFA. E o poziţie care asigură două locuri în Liga Campionilor (unul direct în grupe), o echipă în preliminariile Ligii Europa şi alte două în Liga Europa 2.

Drumul echipelor noastre spre grupele cupelor europene:

Liga Campionilor: vor fi patru tururi preliminare pentru echipa campioană

Liga Europa: campioana eliminată în turul doi sau trei al Ligii Campionilor intră în fazele preliminare ale Ligii Europa. De asemenea, campioana eliminată în play-off-ul Ligii Campionilor va juca direct în grupele Ligii Europa.

Liga Europa 2: sunt trei tururi preliminare pentru locurile 2, 3 şi 4 din campionatul intern. Campioana poate ajunge şi ea aici dacă e eliminată în primul tur al Ligii Campionilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net