LPF a vândut drepturile de televizare ale Ligii 1 pentru următorii cinci ani. Iată câți bani iau cluburile

Ultima actualizare:

    Gino Iorgulescu e preşedintele LPFfoto: Click
Gino Iorgulescu e preşedintele LPFfoto: Click

Lovitură de grație dată de Liga Profesionistă de Fotbal contestatarilor. În condițiile în care fotbalul românesc este din ce în ce mai slab, LPF a vândut drepturile de televizare pentru următorii 5 ani pe aceeași sumă pe care o încasa și până acum!

LPF a cedat drepturile de televizare a meciurilor din Liga I în următoarele cinci sezoane, începând din 2019/2020, firmei eAd pentru suma de 28 de milioane de euro pe an, la fel ca în contractul în vigoare, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele ligii, Gino Iorgulescu, informează news.ro. Iorgulescu a precizat că firma care a obţinut drepturile este aceeaşi care le deţine în prezent şi că televiziunile care doresc să transmită partidele sunt aceleaşi, Digi Sport, Telekom Sport şi Look.

"S-a aprobat în Adunarea Generală semnarea contractului cu firma care deţine în acest moment drepturile TV pe o perioadă de cinci ani, cu valoarea de 28 de milioane plus TVA. Nu intrăm în amănunte, că au mai suferit unele modificări prin contract, pe care o să le sesizaţi în momentul în care începe sezonul următor. De doi ani facem cu firma eAd, de doi ani firma aceasta a plătit drepturile TV pentru liga profesionistă de fotbal. Va fi aceeaşi procedură, o să vândă în continuare celor care sunt interesaţi. Sunt în continuare interesaţi Telekom, Digi, Look şi alte societăţi mai mici. Este şi un interes din străinătate, dar acele societăţi din străinătate trebuie să ia legătura cu firma respectivă, noi am cedat toate drepturile TV acestei firme. Noi suntem mulţumiţi, noi suntem vocea cluburilor, cluburile au fost mulţumite, au stat cu emoţii, nu credeau că mai putem face un asemenea contract. Nu am organizat licitaţie pentru că la licitaţie se puteau lua bani mai puţini, din experienţa noastră şi din ce am testat piaţa. Se depun garanţii bancare cu o lună înainte de termenele de plată. În general s-a plătit înainte ca să depună garanţia. Dacă sunt manageri buni la cluburi, cu drepturile TV care se iau la ora asta pot să trăiască bine în Liga I. Am fost preşedinte de club zece ani în Liga I şi nu am avut banii ăştia şi tot am supravieţuit", a declarat Iorgulescu, într-o conferinţă de presă.

Iorgulescu propune ca grupările să nu mai primească licenţa pentru Liga I dacă nu dispun de stadioane omologate.

"Suntem în discuţii cu Federaţia Română de Fotbal să facem nişte modificări la licenţiere. pentru că nu se mai poate să le acordăm câte un an de graţie celor care nu au stadioane şi să joace în alte părţi, nu în oraşul respectiv sau de unde promovează. O să anunţăm cu un an înainte acest lucru. Aşa nu se mai poate. Sunt atât de multe echipe care intră astfel în Liga I. Şi Hermannstadt-ul le-am dat o perioadă de graţie, au spus că termină stadionul în acest an şi nici până acum nu joacă la ei acasă. Ne gândim ca grupările care nu îndeplinesc condiţiile să nu poată să promoveze", a spus Iorgulescu.

El a precizat că LPF studiază în continuare introducerea asistenţei video pentru arbitraj în Liga I, dar are nevoie de alţi bani pentru acest lucru, nu din drepturile TV.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net