Lucescu: ”Dacă n-am putut să conduc naţionala de pe margine, măcar să o întâlnesc pe teren!”

Ultima actualizare:

    Naţionala condusă de Mircea Lucescu a căzut în grupa H şi românul se bucură că nu-i va întâlni pe tricolori, împotriva cărora i-ar fi fost imposibil să lupteFoto: Click!
Naţionala condusă de Mircea Lucescu a căzut în grupa H şi românul se bucură că nu-i va întâlni pe tricolori, împotriva cărora i-ar fi fost imposibil să lupteFoto: Click!

Selecţionerul Mircea Lucescu a declarat că meciul amical al României cu Turcia este unul de observare pentru jucătorii noi.

"E un meci amical, un meci de prietenie, am fost iniţiatorul acestui joc. Am luat imediat legătura cu federaţia. Dacă n-am putut să o conduc de pe margine, măcar să o întâlnesc pe terenul de joc. Este un meci de observare pentru jucătorii noi. Ne întoarcem iar la naţionala României. Eraţi mici când am plecat de la echipa naţională, de la 0-4 cu Austria.Tricoul cu numărul zece este valabil doar în campionatul Italiei, pentru că acolo toate mingiile treceau prin intermediul unui singur jucător, că a fost Maradona, că a fost Zico. În campionatul Angliei nu e aşa, în campionatul Germaniei nu e aşa. Pentru mine nu există un număr zece! Toţi jucătorii de pe teren sunt numărul zece pe teren. Cine are mingea la picior este numărul zece. Nu judecăm fotbaliştii după meciul de pe tricou", a spus Lucescu, conform dolcesport.ro.

Lucescu consideră că nici el nici Cosmin Contra nu au nevoie de victorie în meciul de joi. "Nu avem nevoie de victorie, nici eu, nici Contra. Pentru noi este foarte important cum joacă cele două echipe, trebuie să observăm jucătorii. Patronul vestiarul României este Cosmin Contra”, a precizat Mircea Lucescu.

Înainte de a discuta cu jurnaliştii români, Lucescu a vorbit cu presa din Turcia: "La 40 de televiziuni, în 50 de ziare se vorbeşte despre această problemă. Vârsta medie a jucătorilor participanţi în campionatul Turciei este de 29-30 de ani... Problema este cu cine pot alcătui o echipă competitivă. Jucătorii turci de 21 de ani au evoluţii mai slabe decât cei străini, cu o mai mare experienţă. Nu mai stau să discut că ei vor polemici".

Naţionalele României şi Turciei se vor întâlni, joi, de la ora 20.15, la Cluj-Napoca, într-un meci amical. Turcia va mai disputa apoi, la 13 noiembrie, un amical cu Albania, iar România cu Olanda.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net